A gombóc tésztájához mindig fehér héjú krumplit használj! A hagyományos krumplinyomóval áttört burgonyához 1/3 mennyiségű lisztet használj. Például: 1,5 kg krumpli, 1/2 kg liszt, 2 tojás, pici só. Cukor a tésztába nem kell, de ha gondolod, tehetsz hozzá 1 evőkanállal.A tésztát szép vékonyra nyújtsd, bőven lisztezd közben, hogy ne ragadjon. 2-3 mm-nél ne legyen vastagabb. Kb. 10-10 cm-es négyzetekre vágd, ezek közepére magtalanított kisméretű szilvát tegyél. A szilvák közepére 1-1 mk. fahéjas cukrot szórj.Mindig lobogó forró vízben főzd a gombócokat, de egyszerre 5-nél ne tegyél többet a fazékba. Így kevésbé sérülnek. Ha feljöttek a víz színére a gombócok, ne vedd ki őket azonnal, néhány másodpercig még puhuljanak.
Valószínűleg te is úgy csináltad eddig, hogy kevés olajon vagy vajon pirítottál sok prézlit. (Használj vajat, sokkal, de sokkal finomabb úgy!) De ami a lényeg: kellemesebb lesz a végeredmény fordítva! Sok vajon piríts kevés prézlit!
A karfiolt főzd meg előre, puhára, alaposan csepegtesd le és hagyd teljesen kihűlni, hidegre. Közben piríts le előre kb 150 gramm zabkorpát pici olajon egy serpenyőben, majd ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kicsumázzuk, majd fazékba téve annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk az eritritet, a citromhéjat, és 20-25 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magozott meggyet egy kisebb fazékban a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixoljuk össze a sárgabarackot. Dolgozzuk össze a darált diót a masszával és a konyakkal. Adjuk hozzá a piskótamorzsát, kekszet, kakaót, vaníliás cukrot és lekvárt, hogy golyóka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű