1 adag
1 db cékla (nyers)
0.5 db kígyóuborka
0.25 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
300 ml alaplé - zöldség
só
bors - fekete (tört)
céklát kb. 30 perc alatt megfőzzük. Hagyjuk kihűlni és eltávolítjuk a héját.
Kisebb darabokra vágjuk a céklát, uborkát, fokhagymát, lilahagymát és egy aprítóba rakjuk, sóval, borssal, olívaolajjal és egy kevés alaplével együtt.
hűtve tálalható.
A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágóde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejbe tegyél 6 dkg cukrot, kézmelegre hevítsd fel. Ebbe tedd a morzsolt élesztőt, és meleg helyen keleszd meg. A lisztbe tegyél csipet sót, keverd el, ezután a tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű