1 kg aszalt gyümölcs (vegyesen)
5 dl gyümölcslé (ízlés szerinti)
40 dkg sütőporos liszt
A gyümölcsöket egy tálba tesszük. A nagyobb gyümölcsöket apróra vagdossuk. Használhatunk mazsolát, almát szilvát, tetszés szerint akármilyen gyümölcskeveréket. A gyümölcslevet ráöntjük, jól összekavarjuk, a lisztet is hozzákavarjuk. Ha nincs sütőporos lisztünk, akkor 1 tasak sütőport kavarunk a liszthez és azt adjuk a gyümölcsös keverékhez. Kikent formába simítjuk a tésztát és közép meleg sütőben készre sütjük. Önmagában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé lekvárt is.
Ezekből tésztát gyúrunk, 2 - 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kisebb pogárral kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk. Elkészítjük a habot: 2 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral és p...
Elkészítési idő:A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. A kenyér héját levágjuk, a belsejét felkockázzuk. Egy nagy tálba tesszük a paradicsommal együtt. Tiszta kézzel összenyomko...
Elkészítési idő: 30 p