Családireceptkönyv.hu

Tejfölös uborkaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 db kígyóuborka
2 dl tejföl, ízlés szerint
só bors
cukor
1 csokor kapor
1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint

Elkészítés:


Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát és leturmixoljuk. Ízesítjük egy kevés cukorral, annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Vágjuk nagyon apróra a kaprot és szórjuk a levesbe. Ha szükséges egy pici ecetet is adjunk hozzá. Az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Tejfölös uborkaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raffaelló
Raffaelló

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Hájas süti
Hájas süti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini télire üvegben (kifőzde)
Cukkini télire üvegben (kifőzde)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk