3-4 db kígyóuborka
2 dl tejföl, ízlés szerint
só bors
cukor
1 csokor kapor
1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát és leturmixoljuk. Ízesítjük egy kevés cukorral, annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Vágjuk nagyon apróra a kaprot és szórjuk a levesbe. Ha szükséges egy pici ecetet is adjunk hozzá. Az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Az idén is lesz finom meggy amit érdemes bornak is elkésziteni , Nekem a bevált receptem 5 literes üvegbe 1 kg magozott meggy Érdi bötermő fajta , 1 kg cukor és 3 liter viz fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Ha friss meggyből készítjük, megmossuk, kimagozzuk és lecukrozzuk. A vizet feltesszük a fűszerekkel, cukorral, pici sóval főni, beletesszük a friss meggyet. Amikor a leves forr,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Mossuk meg a céklákat, csomagoljuk be alumínium fóliába és 200 C-os sütőben süssük 45 percig, amíg megpuhulnak. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd reszeljük durvára. 2. Főzzük kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű