3-4 db kígyóuborka
2 dl tejföl, ízlés szerint
só bors
cukor
1 csokor kapor
1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát és leturmixoljuk. Ízesítjük egy kevés cukorral, annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Vágjuk nagyon apróra a kaprot és szórjuk a levesbe. Ha szükséges egy pici ecetet is adjunk hozzá. Az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg e...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKalcium Karbonátot tejföl sűrűségűre kell kikeverni vízzel. 2 adag LATEX tartalmú festékhez (pl Dulux) egy adag trutyi. Színezni is lehet festékszínezőkkel! A festést érdemes után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dinnyét kisebb darabokra vágom, a barackot is meghámozom, feldarabolom. Botmixerrel pépesítem a gyümölcsöket. A gyümölcslébe, beleszórom a pudingot, és magas fokozaton keverem,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz almát vágd kockákra és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forralj össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd 5 perc alatt fő...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű