Egy tojás
1/3 csésze víz
¼ csésze olvasztott vaj
¼ csésze cukor
½ teáskanál tengeri só
4 csésze kenyérliszt
½ teáskanál instant élesztő vagy 2 teáskanál szárított élesztő
Gyúrjuk össze az összetevőket, míg nem lesz egy homogén massza belőlük. A lisztet lassan adagoljuk, hogy ne csomósodjon. Mikor elég masszív a tészta 5-10 percig gyúrjuk, majd hagyjuk állni 20 percig. Ezután formáljunk zsemle cipókat. A tetejüket késsel finoman vágjuk be és tegyük be az előmelegített sütőbe 15 percre 250 fokon!
Elkészítés Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Őszibarack héját leszedjük,felaprítom,bele a turmixgépbe és egyet turmixolok rajta. 2. Mehet bele a cukor,só,joghurt,tej, fajéj-> mixelek -> mehet bele a víz,megint keverek raj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz almát vágd kockákra és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forralj össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd 5 perc alatt fő...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű