Családireceptkönyv.hu

Tepsis sajtos burgonyapüré – kiváló köret húsokhoz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kgburgonya
3 dbtojás
125 mltejföl
50 greszelt sajt
2 ev. kanálvaj
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:


burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük.
Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután
Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába.
Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk.
A sajtos-burgonyás falatkákat 220 fokon 10 percig sütjük

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon szeretjük a burgonyát, de a megszokott köretek helyett most egy igazán izgalmas és számunkra is új receptet próbáltam ki. Ez a tepsis burgonyapüré, ami tényleg kiváló húsokhoz, és az igazat megvallva önmagában is nagyon jó. A krumplipüré a sajttól ízletes, a tojáshabtól pedig rendkívül könnyű lesz. Ez a mennyiség 6 főnek lett elég, és még pár darab maradt másnapra. Könnyebb, mint a klasszikus burgonyakrokett (nincs benne liszt), és szerintem finomabb is. Ha legközelebb megsütöm, akkor készítek hozzá egy kis tejfölös-fokhagymás mártogatóst is, és főételként fogom tálalni.

Tepsis sajtos burgonyapüré – kiváló köret húsokhoz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Málnakrémleves
Málnakrémleves

1. A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrh...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Őszibarack krémleves
Tünde Kedvelnék
Őszibarack krémleves

Húzzuk le a barackok héját, vegyük ki a magjukat. Negyed részét apró kockákra vágjuk, üvegtálba téve a cukor felével meghintjük, és egy órára lehűtjük. A többi barackot darabokra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyleves fahéjjal (Sóbors)
Meggyleves fahéjjal (Sóbors)

A kimagozott meggyet feltesszük főni 1 liter vízben, hozzákeverjük a sót és a cukrot, majd a fahéjrudakat is a fazékba tesszük. Elkészítjük a habarást - a tejfölt, a tejszínt eg...

Elkészítési idő: 20+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Illatos sütőtökleves
Illatos sütőtökleves

A tököt és a zellert kockára vágva - a fűszereket hozzáadva - tedd fel annyi vízben főni, hogy ellepje az egészet. Ha puha a tök, kézi burgonyatörővel törd össze a darabokat. Tálal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk