15 dkg porcukor + 1 ek cukor, 20 dkg liszt, 0,5 cs sütőpor, 25 dkg túró, 3 tojás, 3 dl tej, 1 tk vanília eszencia, 1 citrom reszelt héja, 1 marék mazsola, kb. 5 dkg vaj
1. Egy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport.
2. Egy másik edényben az 1 ek cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet.
3. Először csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjét, beletesszük a tojássárgát, a cukort és a vanília eszenciát, majd a tejet.
4. Egy üveg (nagyobb fajta) tűzálló tálat alaposan kivajazunk. (Lehet sütni tepsiben is.)
5. Innentől viszont az ahogy esik úgy puffan, az elv. Semmit se szabad lesimítani, egyenletessé tenni!
6. A kivajazott tálba szórjuk a lisztes keverék felét.
7. Rámorzsoljuk a túrót, viszonylag nagy galacsinokban, megszórjuk mazsolával, meglocsoljuk a tejföllel és ráreszeljük az (alaposan megmosott) citrom héját.
8. Rászórjuk a maradék lisztes keveréket és az egészre ráöntjük a tojásos tejet.
9. Ahol lisztes foltok alakulnak ki, az ujjunkkal összekeverjük, és itt-ott lenyúlunk az edény aljára is, hogy egyik összetevő se alkosson “vízzáró réteget”.
10. Tetejére “rávagdaljuk” a vajat.
11. Előmelegített, 150 fokos sütőben – ha túl forró a sütőd, résnyire hagyd nyitva az ajtót -40-45 percig sütöm.
12. Meg kell várni, hogy kihűljön, akkor összeáll, de mielőtt kivesszük a sütőből csináljunk egy tűpróbát.
Az erdei gyümölcsöt és a meggyet forraljuk fel egy lábasban, majd adjuk hozzá a szegfűszeget és a fahéjat. Állandó keverés mellett még adjuk hozzá a már elkészített pudingot, és ön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsleveket összeöntjük, a tejszínt belekeverjük, apránként beleszórjuk a pudingport (ha nem akarjuk túl sűrűre, nem kell mindet) és simára keverjük. A barackot apróra vágj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű