Hozzávalók:
200 g babapiskóta
A krémhez:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
8 dl tej
10 evőkanál kristálycukor
10 dkg vaj
5 dl habtejszín
2 tasak zselatin fix
Piskóta mártásához:
3-4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor
3-4 dl víz
5 dkg vaj
Elkészítése:
A cukorból karamellt készítünk, lassan olvasztjuk a cukrot, hogy ne égjen meg, ha megolvadt hozzáöntünk 4 dl tejet és takarékon lassan felolvasztjuk a karamellt, a maradék tejben feloldjuk a pudingport és a karamellás tejhez adjuk és jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve.
Még melegen hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a keményre felvert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük, hogy szép egynemű legyen a krém, majd hűtőbe tesszük. A piskóta mártásához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a vízzel összekeverjük, majd felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, kevergetjük, amíg felolvad a vaj.
A torta formát (26 cm) kirakjuk a megmártogatott babapiskótákkal és rákenjük a krém 1/4 részét majd megint bemártogatott piskóta ismét krém, aztán megint mártott piskóta és a krémmel bevonjuk, tetszés szerint díszítjük, tejszínnel tortadarával.
A margarint összemorzsolom a vajjal,hozzá a többi összetevőt és a felfuttatott élesztőt.Három részre osztom,a részeket sodrom és habbal töltöm. Feltekerem. 1 órára a hűtőbe,majd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzedjük le a pikkelyeket ha van. Tegyük a 300 gramm halat, felkockázott hagymát, felkockázott paprikát és paradicsomot egy nagy tábla és turmixoljuk össze. Helyezzük a ha...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. A szalonnát késes aprítógépben felaprítjuk, elkeverjük a túróval és annyi tejföllel, hogy sűrű krém legyen belőle. Borssal ízesítjük, és ha szüks...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tészta száraz anyagait egy tálban elvegyítjük. A tojásokat összedolgozzuk a frissen illatozó kávéval, az étolajjal, a rumaromával, végül a vízgőz fölött megolvasztott csokolád...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű