fél kiló sóska (kb. 4 l leveshez)
tetszés szerint bármilyen szalonna/kaizer
4 tojás, 1 tojássárga
olaj, só, ételízesítő (elmaradhat), 1 kk pirospaprika
liszt, tej/tejföl
a szalonnát kockákra, a sóskát laskára vágjuk
kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, rászórjuk a sóskát, addig kavarjuk, míg a sóska színe megváltozik (sötétzöld)
megszórjuk sóval, paprikával, 2 ek liszttel, még 3-4 kavarunk rajta, felöntjük vízzel
tojásrántottát készítünk a négy tojásból (az ötödik fehérjét is hozzá lehet adni, hogy ne pocsékoljunk)
amikor a leves főni kezd, hozzáadjuk az apróra felvágott rántottát, 2-3 percig így főzzük
levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni 1o percet, majd behabarjuk
vannak helyek, ahol hagymát is tesznek bele, vagy ahol elhagyják a tojást
a sóska szárát sok helyen levágják, eldobják, ez fölösleges
ha túl savanyúra sikeredik, cukorral ellensúlyozhatjuk
tejföllel tálaljuk
Sóskaleves babáknak, kisgyerekeknek
2 krumplit felkockázunk, megfőzzük
hozzáadunk 5-6 felaprózott sóskalevelet
1 éves kor előtt főtt tojássárgát lehet hozzáadni, 1 éves kor után 1 tojásból rántottát
turmixolva vagy anélkül 6-7 hónaptól adható, kevés tejfölet vagy jaurtot lehet beletenni
http://erdelyireceptek.com/soskaleves/
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók (6 személyre) ________________________________________ A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásfehérje 1 ek citromlé 1ek keményítő 30dkg porcukor ezt kőkeményre felvertem, habzsákból sütőpapírra nyomtam 100fokon nyitott ajtóval megszárítottam. Eddig nem próbálkoztam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű