Víz, cukor, pici só, fahéj, szegfűszeg, vaníliás cukor, hámozott őszibarack , habtejszín, 2 kanál liszt.
Felteszem a vizet melegedni, beleteszek ízlés szerint cukrok, egy késhegyni sót, fahéjat, vaníliás cukrot, szegfűszeget, míg melegszik a víz megpucolom, darabokra vágom az őszibarackot, amikor a víz elkezd forrni beleteszem. mig ismét forrni kezd addig 2 kanál lisztet elkeverek vízzel, ráöntöm pár percig (3-5 )forralom, és kész. Lehűtöm és tálalás előtt a habtejszínt ráöntöm összekeverem,
A habtejszínt természetesen nem kell felverni! Cukormennyiséget ízlés szerint.A barack félig érett legyen ha túl érett szét fő ha kemény nem lesz olyan finom, Én a nektarint nem szoktam megpucolni.
A megmosott szedret a cukorral, a vaníliás cukorral és fahéjjal feltesszük a vízben főzni. Mikor felforrt, hozzáöntünk 4 dl tejet, és közepes lángon tovább főzzük nagyjából...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejbe beleteszünk 1 kanál vérnarancs aromát, és ebbe beáztatjuk a kekszeket. A hulalát kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, 2 narancs levét. 1 narancsot ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A bejglit szeleteljük fel ujjnyi vastagra, majd helyezzük őket kivajazott sütőformába. A tojásokat verjük habosra a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk, és megpirítjuk. A cukkiniket alaposan megmossuk kockára vágjuk, a héjukat nem kell leszedni, ez adja az étel színét. A felkockázott cukkinidarabokat a hagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű