menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes őszibarack leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Víz, cukor, pici só, fahéj, szegfűszeg, vaníliás cukor, hámozott őszibarack , habtejszín, 2 kanál liszt.

Elkészítés:


Felteszem a vizet melegedni, beleteszek ízlés szerint cukrok, egy késhegyni sót, fahéjat, vaníliás cukrot, szegfűszeget, míg melegszik a víz megpucolom, darabokra vágom az őszibarackot, amikor a víz elkezd forrni beleteszem. mig ismét forrni kezd addig 2 kanál lisztet elkeverek vízzel, ráöntöm pár percig (3-5 )forralom, és kész. Lehűtöm és tálalás előtt a habtejszínt ráöntöm összekeverem,

Trükkök, tippek, praktikák:


A habtejszínt természetesen nem kell felverni! Cukormennyiséget ízlés szerint.A barack félig érett legyen ha túl érett szét fő ha kemény nem lesz olyan finom, Én a nektarint nem szoktam megpucolni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás-mákos rácsos sütemény
Almás-mákos rácsos sütemény

A töltelékhez: 50 dkg reszelt alma 20 dkg cukor 1 db citrom 20 dkg darált mák 5 dkg darált keksz 2 tojásfehérje kemény habja Továbbá: 1 ek. meggylekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Márványos sajttorta
Márványos sajttorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eperkrémleves 1 - OK
Eperkrémleves 1 - OK

1. Az epret kicsumázzuk, és alaposan megmossuk. 2. A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőzzük. 3. Az epret vízben feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után letu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hideg barackleves
Hideg barackleves

Az őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyito...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk