10 közepes kifli,
5 dl tej,
2 vanília,
5 dkg vaj,
50 dkg túró,
3-4 ek. cukor,
1 dl tejföl,
2 tojás,
fél citrom reszelt héja,
2 tojás fehérje,
3-4 ek. porcukor,
3-4 ek baracklekvár.
A kiflit kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, tepsibe szétterítjük. A tejet a fele vaníliás cukorral fölforraljuk, diónyi vajat dobunk bele, a kifli karikákat ezzel meglocsoljuk. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, a kifli felét egyenletesen beleterítjük. A túrót áttörjük, a másik vaníliával, a cukorral, a tejföllel és a tojások sárgájával összekeverjük, belereszeljük a citromhéjat. A kiflire kenjük, a többi kiflivel egyenletesen befedjük. Jó forró sütőben elősütjük addig, amíg pirosodni nem kezd. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot apránként hozzáadjuk, de kerülhet bele pár csepp citromlé is. A kifli tetejét megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot, és a sütőbe visszatolva, addig sütjük, amíg a teteje pirosodni nem kezd. Hidegen és melegen is finom.
Másfajta lekvárt is használhatunk. A lekvárra bármilyen aszalt vagy friss gyümölcsöt tehetünk, esetleg befôttet, ha gazdagabban akarjuk kínálni.
A tojássárgákat kikeverjük cukorral, vaniliás cukorral, sóval, fahéjjal, citromhéjjal és a szegfüszeggel, hozzákeverjük a tejfölt és a tejet. Beleteszünk tetszés szerint gyümölcsök...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűFeltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levév...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a zsemlemorzsa és az olaj kivételével összekeverjük. Pogácsákká formáljuk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalat megtisztítjuk, olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát kb. 5 percig grillezzük, és szép pirosra sütjük. A burgonyát 4 felé vágjuk, és olajban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű