Családireceptkönyv.hu

Hideg meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg magozott meggybefőtt
1 kis pohár tejföl
1 liter tej
1 kávéskanál fahéj
1-2 evőkanál citromlé
Cukor (vagy folyékony édesítő)
Ízlés szerint 1 kanál Rum-aroma

Elkészítés:


A tejfölt alaposan elkeverem a fahéjjal. A befőtt levét kevergetés közben folyamatosan adagolom hozzá, hogy ne csomósodjon össze a tejföl. Hozzáadom a rumaromát, a citromlevet és a cukrot/édesítőszert - ízlés szerint, érdemes közben kóstolni! Majd beleöntöm a meggyszemeket is és végül felöntöm az 1 liter hűtött tejjel.
Célszerű 1-2 órával előbb elkészíteni, és tálalásig hűtőben tárolni, így jobban összeérnek az ízek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálaláskor tehetünk a tetejére tejszínhabot is!

Hideg meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Málnakrémleves - sk
Málnakrémleves - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mogyorós pavlova
Mogyorós pavlova

A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdjük habbá verni, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A hab akkor jó, a szép sima, selymes fényű és ha összecsippentünk belőle e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes barackleves
Tejszínes barackleves

A barackokat meghámozzuk, 3-4 db kivételével összedaraboljuk, és a fűszerekkel együtt bő 1,7 l vízben megfőzzük. A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre. A mara...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSIRKEMELL  SAJTMÁRTÁSBAN®
CSIRKEMELL SAJTMÁRTÁSBAN®

ELKÉSZÍTÉS A csirkemelleket kifilézzük és felszeleteljük, enyhén besózzuk. A kolozsvári szalonnát vékony szeletekre vágjuk majd egy serpenyőben zsírjára sütjük. A felfogo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk