4-5 szem őszibarack
8-10 szilva
5 db alma
2-3 db körte
1 pohár tejföl
4 ek finomliszt
10 dkg kristálycukor
1 db citrom
1 csipet só
1 cs vaníliás cukor
8-10 db szegfűszeg
2-3 db egész fahéjrúd
A citromot felkarikázzuk. A szilvát és az őszibarackot kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat, körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, daraboljuk. Egy fazékba öntünk, annyi vizet amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük az almát, őszibarackot, szilvát, körtét, citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk. Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsökből is.
Krémek alapvajkrémből Csokoládékrém: 450 g alapvajkrémhez hozzákeverünk 2 evőkanál kakaót és negyed csomag vaníliás cukrot. Diókrém: 300 g vajkrémhez hozzákeverünk 50 g finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük 20 perccel a sütés előtt. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig a robotgép habverő részével keverjük. A sütőporral elve...
Elkészítési idő: 35 perc / előké Nehézség: Könnyű