4-5 szem őszibarack
8-10 szilva
5 db alma
2-3 db körte
1 pohár tejföl
4 ek finomliszt
10 dkg kristálycukor
1 db citrom
1 csipet só
1 cs vaníliás cukor
8-10 db szegfűszeg
2-3 db egész fahéjrúd
A citromot felkarikázzuk. A szilvát és az őszibarackot kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat, körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, daraboljuk. Egy fazékba öntünk, annyi vizet amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük az almát, őszibarackot, szilvát, körtét, citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk. Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsökből is.
Pudingot főzünk. A gáztól levéve hozzáadjuk a csokit,simára keverjük. A meleg pudinghoz egyesével hozzáadjuk az 5-10 percig hideg vízben megpuhított zselatin-lapokat. Hagyjuk ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKis kockákra vágom a csirkemellet, a laskagombát, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágom, a sárgarépát lereszelem almareszelőn, szálasra. 2 Kis olajon, wokban megpuhítom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű