menu

Családireceptkönyv.hu

„Gombaleves


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk.
Tegyünk a vízbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt míg a víz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsírt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számítva. A rántást öntsük a zöldséges lébe és ha a leves a rántással együtt jól felforrt, szűrjük át szitán, tegyünk bele sáfrányt és apróra vágott zöld petrezselyem levelet, azután újra forraljuk fel.
Ha fő, tegyünk bele szépen megmosott és felvágott csiperke gombát; mindezt negyedóráig főzzük. Tálaláskor tegyünk a tányérra zsírban pirított zsemlyekockákat.”

Elkészítés:


Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk.
Tegyünk a vízbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt míg a víz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsírt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számítva. A rántást öntsük a zöldséges lébe és ha a leves a rántással együtt jól felforrt, szűrjük át szitán, tegyünk bele sáfrányt és apróra vágott zöld petrezselyem levelet, azután újra forraljuk fel.
Ha fő, tegyünk bele szépen megmosott és felvágott csiperke gombát; mindezt negyedóráig főzzük. Tálaláskor tegyünk a tányérra zsírban pirított zsemlyekockákat.”

„Gombaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kanalas,kókuszos fánk
Kanalas,kókuszos fánk

A hozzávalókat összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. Kanállal az olajba szaggatjuk...és pirosra sütjük.Az olaj ne legyen túl forró!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rebarbara leves
Rebarbara leves

1. A rebarbarát mossuk fel és vágjuk 1 cm-es darabokra, majd öntsük fel a vízzel. 2. Adjuk hozzá a fahéjat, félbevágott vaníliarudat, a szegfűszeget fűszertojásban, a sót és a cuk...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

Az almákat megmosom és felkockázom. A befőttek levét a fazékba szűröm, a gyümölcsöket félreteszem. A gyümölcsléhez hozzáadom az almát, a cukrot és a szegfűszeget majd egy kevés...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyleves főzés nélkül
Meggyleves főzés nélkül

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Egy mélyebb tálba mérünk minden hozzávalót, belekeverjük a meggyet és összeturmixoljuk. Ha szeretnénk, hogy még krémesebb legyen, akkor a kókus...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk