menu

Családireceptkönyv.hu

Epres és Megyes süti annamari


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Recept:
Epres-joghurtos kocka:
Nagy méretű gáztepsiben piskótát sütöttem. 7egész+2tojásfehérje, 4ek.víz, 7ek.cukor, 7ek.liszt, 1/3 s.por, reszelt citromhéj, 1 vaniliás cukor. 170C° tűpróba.
5dl Meggle cukrászhab-alapot felvertem. Beleforgattam 4x150ml-es epres joghurtot, 8dkg porcukorral javítotam az édességén. Ment még hozzá 10szem apróra vágott eper és 1cs.zselatin (1dl vízbe szórtam, megvártam míg megszívja magát, majd felmelegítettem....langyosan adam a habhoz).
A piskótára kentem. Hűtőbe raktam.
Azt a tepsit, amiben sült a piskóta, egy nagyobb zacsival kibéleltem. Kiraktam eperszeletekkel, majd ráöntöttem a következő zselét:
2,5dl vízben elkevertem 2,5ek zselatint. Amint megszívta magát, felmelegítettem. Hozzáöntöttem 2dl eperszörpöt. Hűtőbe raktam. Amint megszilárdult, segítséget kérve, ketten, a zacsi szélét megfogva, ráfordítottuk a joghurtos krémre. A zacsi szépen lefejhető róla.
Rumos meggyes:
Sütöttem egy kakaós és egy sima piskótát.
Kakaós: 6egész és 2tojásfehérje, 6ek.cukor, 5ek.liszt, 1ek.holland kakópor, 1/3 s.por, 4ek.víz. Nagy tepsiben, egyszerre, sülés után cérnával kettévágva.
Aki szeretné, az sütheti kétszerre is.
Sima piskóta:
4egész és 2tojásfehérje, citromhéj, 4ek.cukor, 4ek.liszt,
1/3 s.por, 1vaniliás cukor, 3ek.víz.
Ez sülés után 2x2cm-es darabokra vágtam.
Krém:
3 tejszínes pudingpor, 7,5dl tej, 1csipet só. Ezt megfőzni. Forrón hozzáadni 30dkg cukrot. Lefóliázva hideg vízre téve kihűteni. Később 35dkg VAJJAL kihabosítani.
Tálba rétegeztem az összevágott piskótát, a krémet és egy 7dl-es üveg rummal locsolt, majd lecsepegtetett meggyet.
Óvatos keverés után az egyik lapra kentem. Elegyengettem, majd befedtem a másik lappal. Picit megnyomkodtam, hűtőbe tettem míg elkészült a főzött csokimáz.
10dkg cukor, 10dkg vaj, 3ek.kakaó, 3ek.víz, 2ek.étolaj.
Takarék lángon, állandó keverés mellett felmelegíteni, amíg a cukor el nem olvad és ráönteni a sütire.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Őszibarack krémleves
Tünde Kedvelnék
Őszibarack krémleves

Húzzuk le a barackok héját, vegyük ki a magjukat. Negyed részét apró kockákra vágjuk, üvegtálba téve a cukor felével meghintjük, és egy órára lehűtjük. A többi barackot darabokra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fátyolkalács
Fátyolkalács

DSC_0391ki Sokáig fogok álmodni vele

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt körtés ricottával töltött sonka salátaágyon
Aszalt körtés ricottával töltött sonka salátaágyon

Az aszalt körtét felkockázzuk, összekeverjük a ricottával. Ez lesz a töltelék, de további ízesítést nem igényel (pl. sót). A prosciutto sonka szeleteket ezzel megtöltjük: egyik vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Túrós pite vékony tésztával, Limara
Túrós pite vékony tésztával, Limara

A tojásfehérje kivételével az összes hozzávalót alaposan elkeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk és a túrókrémhez keverjük. A sütőt 160 fokos légkeverésre állítjuk. A sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk