6-8 csirke comb
4 zsemlye
4-főtt kemény tojás
2-nyers tojás
Zöldség zöldje
só
őrölt bors
őrölt majoranna
zsemlye morzsa szükség szerint
olaj v.zsír
A combokat enyhén be sózöm néha a fűszerekkel is be kenem enyhén jobb íz miatt!!! A kemény tojásokat és a zöldség zöldjét fel aprítom a szemlyéket vízben áztatom utánna alaposan ki facsarom és össze keverem a főtt és a nyers tojásokkal egy jó teás kanál két két jó késhegynyi bors és majoranna társaságában ha túl lágy akkor kell hozzá némi morzsa.Mikor kész a töltelék kanál fejével ki latítom a bőrt és alá kanalazom !!!Ha plusszot is akarok őz gerinc sütőben akkor arányosan növelem az adagot !!!Sütés alá olaj vagy zsír meg kb.3-deci víz amig kész nem lessz.Nagyon javitja ha krumpli is van vele sütve amit berakás előtt kicsit meg kell sózni !!
Zöldbabot roppanósra főzök , rizst készítek . Finomra vágott vöröshagymán megpárolom a darált húst , fűszerezem . Két nagyobb ( vagy négy kisebb ) bögrét kivajazok , spirálszerűe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: tészta: A cukrot, a tojást, a zsírt kikeverem,hozzáadom a lisztet, sütőport, kakaóport és a tejjel csomómentesre keverem. Zsírozott,lisztezett közepes tepsiben kb 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt alaposan elkeverem a fahéjjal. A befőtt levét kevergetés közben folyamatosan adagolom hozzá, hogy ne csomósodjon össze a tejföl. Hozzáadom a rumaromát, a citromlevet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű