Családireceptkönyv.hu

Karamellás túrós csokitorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (26 cm-es torta):
Kekszes alap:

525 g darált háztartási keksz
225 g vaj
4,5 ek holland kakaó
120 g cukor
2,5 dl tej


Karamell:

230 g cukor
105 g vaj
1 dl habtejszín
100 g sós mogyoró



(1.) Csokiréteg:

80 g tejcsokoládé
1 ek olaj
1 ek tej



Túrókrém:

300 g túró
1 dl tejföl
1,5 dl habtejszín
100 g fehércsokoládé
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. express zselatin fix
5 ek cukor



(2.) Csokiréteg:

100 g tejcsokoládé
20 g vaj
0,8-0,9 dl habtejszín



Elkészítés:

A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad.
A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd gyúrjuk össze.
A tortaformát béleljük ki vele úgy, hogy legyen pereme is, majd tegyük be a hűtőbe, min. 20 percre.
A karamellhez a cukrot karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a tejszínt, illetve a vajat és a megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne. (Ha nagyon kemény lenne, akkor öntsetek még hozzá tejszínt, és lazulni, hígulni fog!)
A tűzről levéve keverjük hozzá a mogyorót és simítsuk a kekszalap tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe.
Az első csokiréteghez vízgőz felett olvasszuk meg a csokit a tejjel és az olajjal, majd a karamellréteg tetején oszlassuk el.
A túrókrémhez a túrót, a tejfölt, a cukrot és a van. cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a vízgőz felett megolvasztott fehércsokit.
A tejszínt verjük kemény habbá a zselatinnal, majd forgassuk a túrókrémhez. (Ha darabos lenne a krém, akkor botmixerrel törjük pépesre.)
A kész túrókrémet simítsuk a csokiréteg tetejére.
A második csokiréteghez gőz fölött olvasszuk meg a csokit, majd adjuk hozzá a vajat és olvasszuk össze.
A tejszínt melegítsük langyosra, majd apránként keverjük az olvasztott csokihoz.
Ha langyosra hűlt, öntsük a túrókrémre, és helyezzük hűtőbe min. 5 órára, de a legjobb, ha egész éjszakát a hűtőben hagyjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütik birodalma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marlenka
Marlenka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Vaníliás őszibarack-krémleves
Vaníliás őszibarack-krémleves

A barackot megtisztítjuk, negyedeljük, közben a magját eltávolítjuk. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a citromot, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, közben ízesítjük fahéjjal, szegfűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egres leves - Mama
Egres leves - Mama

Pár perc után a cukros, sós vízben megfőzött egrest átpasszírozzuk egy szitán.Utána visszatesszük a főző vízbe. 4 tojás sárgáját 1 evőkanál étkezési keményítővel habosra keverünk....

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg, tárkonyos eperleves lime-os tejföllel
Hideg, tárkonyos eperleves lime-os tejföllel

A cukrot összeforraljuk a vízzel és a fűszerekkel. Az epret mossuk, daraboljuk. Ha a cukorszirupunk közben a felére csökkent, akkor egy kb. 2 literes lábosba átszűrjük. Hozzákeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk