» 4 nagyobb kovászos uborka
» 3 dl kovászos uborkalé
» 3 dl leszűrt, hideg zöldségleves
»2 dl natúr joghurt v. kefír
» fél gerezd fokhagyma
» tetejére: olívaolaj, pirított szalonnapörc, zöldfűszerek ízlés szerint
A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára, esetleg egy egész éjszakára behűtjük. A tetejére ropogós pörcöt is szórhatunk. A levest jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket.
A megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölből és a lisztből...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézKevés vajon elkezdem melegíteni a megcukrozott, felkockázott mangót, amikor kezd szétesni, hozzáöntöm a mangólét, a kókusztejet, megszórom egy kis fahéjjal, egyet rottyantok rajta,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült meggy nem áztatja el a tésztát, intenzív az íze és a tökéletes brownie tésztát a mennyekbe emeli. Télen-nyáron süthető. Először a meggyet kicsit ki kell szárítani, hogy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű