menu

Családireceptkönyv.hu

Jóféle mézes puszedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
350 g liszt
40 g porcukor
120 g méz
45 g olvasztott vaj
2 tojás
2 ek. tej
1 tk. sütőpor
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió)
kb. 30 szem aszalt szilva (ha nagyok, a fele is elég)

A bevonáshoz: 2 tojásfehérje + 160 g porcukor

Elkészítés:



1. Az aszalt szilva kivételével a puszedlik hozzávalóit (liszt, porcukor, méz, olvasztott vaj, tojás, tej, sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék) alaposan összegyúrjuk. Az így kapott tésztagombócot alufóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

2. A tésztából diónyinál kicsit nagyobb darabot csípünk le, a kezünkkel szétlapítjuk, belecsomagolunk egy szem aszalt szilvát (ha nagyok a szemek, felezzük el), és gömbölyítjük. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük, és a kezünkkel egy kicsit lenyomjuk, hogy puszedli-formájú legyen, ne szabályos gömb. Ezt addig folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy.

3. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

4. A bevonathoz a tojásfehérjéhez adjuk a porcukrot, és vízgőz fölött kemény habbá verjük. Ebben egyenként megmártjuk a kihűlt puszedliket. 50°C-ra előmelegített sütőben, résnyire nyitott sütőajtó mellett megszárítjuk a mázat: akkor jó, amikor már teljesen matt lett, és nem ragad az ujjunkhoz.

5. Ha nem szeretjük porcukros bevonattal a puszedlit, bevonhatjuk étcsokoládéval is. Kb. 200 gramm csokoládéra lesz szükségünk. A csokoládé negyedét nagyon apróra vágjuk. A többi csokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét. Ebben egyenként megmártjuk a puszedliket, majd sütőpapírra ültetjük, míg a csokiburok megdermed. A kész puszedliket légmentesen záró dobozban tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kukoricamálé V.PRÓSZA
Kukoricamálé V.PRÓSZA

A kefírt a tojással, az olajjal, a sóval, a vaníliás cukorral és a sima cukorral kikeverjük, majd folyamatosan hozzáöntjük a lisztet és elkeverjük a tésztát. Ezután pihentetjük 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hűtőben kelt házi kenyér
Hűtőben kelt házi kenyér

A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, majd hozzákeverjük egy villával az étolajat és a langyos vizet. Összeállítjuk a tésztát secc-perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rebarbarakrémleves recept
Rebarbarakrémleves recept

A rebarbarát megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami bőven ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom héját lehámozva, valamint a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű hideg meggyleves
Egyszerű hideg meggyleves

Először a vizet a fűszerekkel forralom, majd beleteszem a meggyet. Amikor a meggyel újra felforr, hozzáöntöm a tejjel elkevert vaníliás pudingport, a nyírfacukrot/eritritet és a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk