Családireceptkönyv.hu

Kukoricamálé V.PRÓSZA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg kukoricaliszt
400 g aludttej vagy kefír
1 tojás
1 dl olaj
1 tk só
2 ek cukor vagy édesítő
1 csomag vaníliáscukor vagy egy vaníliarúd kikapart közepe
1 tk szódabikarbóna
1-2 dl szilvalekvár

Elkészítés:


A kefírt a tojással, az olajjal, a sóval, a vaníliás cukorral és a sima cukorral kikeverjük, majd folyamatosan hozzáöntjük a lisztet és elkeverjük a tésztát. Ezután pihentetjük 10 percet, majd egy vajjal vastagon kikent tepsibe öntjük úgy, hogy kb. fél cm magas legyen a tészta. Ezután kanállal szaggassunk a tetejére kis szilvalekvár huplikat és mehet is a sütőbe 160 fokon, légkeveréses módban 40-45 percre. Mikor elkészült hagyjuk egy kicsit hűlni, szeleteljük és tálalhatjuk is. A tetejét szórjuk meg porcukorral, úgy az igazi.

Kukoricamálé V.PRÓSZA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Cseresznyeleves (tejföllel) (Sóbors)
Cseresznyeleves (tejföllel) (Sóbors)

A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki, tegyük egy lábasba. Öntsük fel a vízzel, majd tegyük bele a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a sót és a citromkarikákat. Kapcsoljuk fel al...

Elkészítési idő: 10+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hűsítő barackleves
Hűsítő barackleves

A hozzávalókat ízlés szerinti simaságúra turmixoljuk. Behűtjük. Bogyós gyümölcsökkel megszórva tálaljuk. Tipp: joghurt helyett használhatunk 2 dl kókusztejet vagy 2 dl tejszínt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókusz álom Raffaeló
Kókusz álom Raffaeló

Elkészítése: A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a forró vizet kanalanként adjuk hozzá, majd a citromlét is keverjük bele. Hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Görög őszibarackleves
Görög őszibarackleves

A barackkonzerv levét a cukorral és a keményítővel csomómentesre keverjük, és kis tűzön besűrítjük. Hozzáadjuk a felszeletelt barackot, a tejet, a tejszínt, a narancslev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk