20 dkg kukoricaliszt
400 g aludttej vagy kefír
1 tojás
1 dl olaj
1 tk só
2 ek cukor vagy édesítő
1 csomag vaníliáscukor vagy egy vaníliarúd kikapart közepe
1 tk szódabikarbóna
1-2 dl szilvalekvár
A kefírt a tojással, az olajjal, a sóval, a vaníliás cukorral és a sima cukorral kikeverjük, majd folyamatosan hozzáöntjük a lisztet és elkeverjük a tésztát. Ezután pihentetjük 10 percet, majd egy vajjal vastagon kikent tepsibe öntjük úgy, hogy kb. fél cm magas legyen a tészta. Ezután kanállal szaggassunk a tetejére kis szilvalekvár huplikat és mehet is a sütőbe 160 fokon, légkeveréses módban 40-45 percre. Mikor elkészült hagyjuk egy kicsit hűlni, szeleteljük és tálalhatjuk is. A tetejét szórjuk meg porcukorral, úgy az igazi.
A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki, tegyük egy lábasba. Öntsük fel a vízzel, majd tegyük bele a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a sót és a citromkarikákat. Kapcsoljuk fel al...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat ízlés szerinti simaságúra turmixoljuk. Behűtjük. Bogyós gyümölcsökkel megszórva tálaljuk. Tipp: joghurt helyett használhatunk 2 dl kókusztejet vagy 2 dl tejszínt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a forró vizet kanalanként adjuk hozzá, majd a citromlét is keverjük bele. Hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackkonzerv levét a cukorral és a keményítővel csomómentesre keverjük, és kis tűzön besűrítjük. Hozzáadjuk a felszeletelt barackot, a tejet, a tejszínt, a narancslev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű