Családireceptkönyv.hu

Töltött tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:


500 g liszt
3 dl tej
2 tojás
olaj


A töltelékhez:

200 g tehéntúró
100 g sajt
100 g tejföl
150 g sonka
100 g füstölt lazac (kihagyható)
4 saláta levél

Elkészítés:


A tojásokat felverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, megsózzuk és lassan beleszitáljuk a lisztet, majd a többi tejet is beleöntjük. Adunk hozzá 3 evőkanál olajat, jól összekeverjük és a tésztából vékony palacsintákat sütünk.

A tehéntúrót, a reszelt sajttal, a tejföllel összekeverjük és a palacsintákat megkenjük vele. Minden palacsinta szélére teszünk egy salátalevelet, egy szelet sonkát és tetszés szerint egy szelet füstölt lazacot, majd szorosan feltekerjük. Fel is darabolhatjuk, így még gusztusosabb, mert látható benne a töltelék.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha szeretnél valami fincsit készíteni, ami akár vendégvárónak is megállja a helyét és nincs vele sok munka, ez a recept neked való.

Töltött tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Cskbm naka
Gazpacho leves recept
Gazpacho leves recept

1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot 2 percre forróvízbe helyezzük, majd kivéve könnyedén meghámozzuk. A zöldpaprikát kimagozzuk, az uborkát és a hagymát pedig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: eva szucs
Túrófánk
Túrófánk

A palacsintához valókat összekeverjük, kisütjük, megtöltjük kakaóval és fahéjjal, majd feltekerjük (készíthetjük túróval vagy lekvárral is). A tejjel és a cukorral megfőzzük a pud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás sajttekercs
Sonkás sajttekercs

Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappistasajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de épp...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rumos gesztenyekrémleves
Rumos gesztenyekrémleves

A mazsolát rumba áztatom. Annyi tejből, amennyi a pudingporos csomag ajánlásán található, pudingot készítek. A barnacukrot hozzáadom, és együtt simára keverem. A megmaradt tejet fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk