menu

Családireceptkönyv.hu

kapros túrós lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
18 dkg vaj
kevés só
2 tojásásárgája
tejföllel

Töltelék

75 dkg túró
2 tojássárgája
ízlés szerinti só
apróra vágott kapor
2 tojásfehérje

Elkészítés:


A 30 dkg lisztből, 18 dkg vajból, kevés sóval, 2 tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy kissé lágy legyen, tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtva és a széleit fölhajtva tepsibe tesszük és
(jó vastagon) a következő töltelékkel: 75 dkg túrót összevegyítünk 2 tojássárgájával, ízlés szerinti sóval, apróra vágott kaporral és a tojások kemény habbá vert fehérjével. Tetejét megkenjük tejföllel, és forró sütőben megsütjük

Trükkök, tippek, praktikák:


édesen és sósan is jó!!

Sok tejföllel le önten,szeletelés után!!

kapros túrós lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vendégváró kifli
Vendégváró kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes süti
Zabpelyhes süti

A tojások sárgáját a vajjal, a mézzel, rummal (aromával) és a cukorral habosra keverjük. A zabpelyhet serpenyőbe tesszük, meghintjük egy kis porcukorral, megpirítjuk, majd ledarálj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Éden szelet
Éden szelet

A tésztához a lisztet átszitáljuk a sütőporral és az étkezési keményítővel. A tojások sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a puha Ramát, a sót, majd a lisztes keveréket is beledol...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

A meggyet és cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. (A lustaságunknak annyi az ára, hogy evés közben kell a magokat köpködni...) Az almát meghámozzuk és cseresznye méretű kockákra vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk