10 dkg tk tönkölyliszt
40 dkg tk rozsliszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál lenmag
2 evőkanál chia mag
25 dkg rozskovász
5 dl langyos víz
Mindent egy nagy tálba mértem,a vizet folyamatosan adagoltam hozzá. Sűrű galuskatésztához hasonló ragacsos tésztát kaptam, melyet kézzel szinte lehetetlen kidolgozni, én kézi mixerrel (dagasztó karral) kevertem 10 percet. Nem áll össze egy cipóba,ne is várja senki. Hagytam úgy a tálban 1 órát kelni. Ezután lisztezett gyúródeszkára kapirgáltam,de szó szerint kapirgáltam,mert bele volt ragadva a tálba :-D de nem gond,ilyennek kell lennie. Ezután lisztes kézzel kicsit átgyúrtam ezt a lágy tésztát,cipót formáltam belőle ( már amennyire lehetett) és sütőpapírral bélelt jénaiba tettem. Kb 45 percet újra kelesztettem,majd lespricceltem a tetejét vízzel,megszórtam len,illetve chia maggal és ismét alaposan lespricceltem vízzel. Ráraktam a jénaira a tetőt és bevágtam a 240 fokra előmelegített sütőbe. Kb 15 percig sütöttem ilyen magas hőfokon,majd mérsékeltem a hőmérsékletet 200 fokra és további 30 percig sütöttem így. Aztán levettem a tetejét a jénainak és még 15 percig barnítottam a kicsikét.
A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket vágd kis darabokra, és a kenyérrel turmixold össze, add hozzá az olajat, a fűszereket, és megint dolgozd össze. A végén engedd fel annyi vízzel, hogy sűrű levest kapj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málna felét egy magasfalú műanyag edénybe teszem, ráöntöm a joghurtot, a tejszínt, és botmixerrel összekeverem (úgy 2 perc). Hozzáadom a tejet, evőkanállal megkeverem, és az egés...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA szedret jól átmossuk, beletesszük egy edénybe, megcukrozzuk, majd hideg vízzel felöntve feltesszük főni. Mikor a szeder már majdnem megfőtt, elkészítjük a habarást. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű