2 kis pohár kefir
4 pohár liszt
2 pohár kristálycukor
1 pohár olaj
2 egész tojás
egy citrom reszelt héja, leve
1 csomag sütőpor + késhegynyi szódabikarbóna
csipetnyi só
gyümölcs(most 3 szilva+ 3 nektarin)
A nedves hozzávalókat jól elkeverjük, apránként belekeverjük a sütőporos lisztet. Rátesszük a szódabikarbonát és a citrom levét ráfacsarjuk .Ilyenkor a szódabikarbóna elkezd pezsegni. Jól összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe ( 32 X 21 cm-es) öntjük. A tetejére tesszük a kockára vágott gyümölcsöt, erre szintén citrom levet facsartam, illetve egy kicsit lisztbe beleforgattam.
Kb. 50 percig 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk. Amikor már elég forró, rászórjuk a 4 evőkanál lisztet és aranyszínűre pirítjuk. Ha a liszt már aranyszínű, felöntjük a tejjel, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. A cukkinit alaposan megmossuk, a végét levágjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajon egy serpenyőben picit megpirítjuk, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsűtőben kisütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búza finomlisztet, rumot, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk. A búza fi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű