1000 g gyümölcs, bármi lehet, de lehetőleg meggy legyen benne,
300 ml tej,
60 g liszt,
só,
fahéj,
szegfűszeg,
kristálycukor,
fél citrom reszelt héja.
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, daraboljuk ha szükséges. Egy edénybe vizet teszünk fel főni, ha felfőtt beleteszünk egy csipet sót, fahéjat, és beletesszük a gyümölcsöt, figyelve arra, ha esetleg olyan gyümölcsünk is van ami hamar megfő, akkor azt később tegyük bele a levesbe. Egy teatojásban belerakjuk az egész szegfűszeget (5-6 szem), és a citrom héját. Amikor a gyümölcsök megfőttek, beállítjuk a leves ízeit, sózzuk, cukrozzuk, majd a tejből és lisztből csomómentes habarást készítünk és ezzel sűrítjük be a levest.
Szinte bármilyen gyümölcsből készíthetünk gyümölcslevest, de lehetőleg legyen benne legalább fele mennyiségben meggy, mert az adja meg az igazi hagyományos gyümölcslevesnek a valódi ízét.
A gyümölcsök érettségétől, fajtájától függ a cukortartalmuk ezért egy vegyes gyümölcslevesnél nem lehet igazán előre meghatározni a cukor mennyiségét.
A szegfűszeget tearózsában, legalább kettőbe vágva tegyük oda így jobban és hamarabb előjön a fűszer íze.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vágd kb fél cm-es kockákra (nem hámoztam meg előtte). A joghurtot keverd el a finomra vágott zöldfűszerekkel, öntsd fel a vízzel, és az uborkalével. Sózd meg (ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: a tésztát és a rózsáira szedett brokkolit külön-külön fazékban, forrásban lévő, bő, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és félretesszük. A kockára vágott vörös-hagy...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű1 csomag réteslap 5 db alma 4 ek zsemlemorzsa 2 ek cukor 2 ek barna cukor 1 citromból nyert citromlé 1 citromból nyert citromhéj (reszelve) 1 kk fahéj 1 marék mazsola (rumb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű