1000 g gyümölcs, bármi lehet, de lehetőleg meggy legyen benne,
300 ml tej,
60 g liszt,
só,
fahéj,
szegfűszeg,
kristálycukor,
fél citrom reszelt héja.
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, daraboljuk ha szükséges. Egy edénybe vizet teszünk fel főni, ha felfőtt beleteszünk egy csipet sót, fahéjat, és beletesszük a gyümölcsöt, figyelve arra, ha esetleg olyan gyümölcsünk is van ami hamar megfő, akkor azt később tegyük bele a levesbe. Egy teatojásban belerakjuk az egész szegfűszeget (5-6 szem), és a citrom héját. Amikor a gyümölcsök megfőttek, beállítjuk a leves ízeit, sózzuk, cukrozzuk, majd a tejből és lisztből csomómentes habarást készítünk és ezzel sűrítjük be a levest.
Szinte bármilyen gyümölcsből készíthetünk gyümölcslevest, de lehetőleg legyen benne legalább fele mennyiségben meggy, mert az adja meg az igazi hagyományos gyümölcslevesnek a valódi ízét.
A gyümölcsök érettségétől, fajtájától függ a cukortartalmuk ezért egy vegyes gyümölcslevesnél nem lehet igazán előre meghatározni a cukor mennyiségét.
A szegfűszeget tearózsában, legalább kettőbe vágva tegyük oda így jobban és hamarabb előjön a fűszer íze.
A palacsintához valókat összekeverjük, kisütjük, megtöltjük kakaóval és fahéjjal, majd feltekerjük (készíthetjük túróval vagy lekvárral is). A tejjel és a cukorral megfőzzük a pud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a vizet a fűszerekkel forralom, majd beleteszem a meggyet. Amikor a meggyel újra felforr, hozzáöntöm a tejjel elkevert vaníliás pudingport, a nyírfacukrot/eritritet és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a túrókrém hozzávalóit. Belegöngyöljük a sonkába, és már kész is!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű