50 dkg liszt
1 csomag átszitált sütőpor
1 teáskanál só
0,5 dl olaj
3 dl langyos víz
Az összes hozzávalót a víz felével elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet is, illetve amennyit felvesz (liszt függvénye +- max 1-2 cseppel több vagy kevesebb)
Lisztezett deszkán kb 10 percig dagasztjuk, gyúrjuk, amíg ruganyos tésztát kapunk.
Ha ez megvan, akkor 8 részre osztjuk, és kis korongokat formálunk belőle, majd egy kissé benedvesített konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük őket.
Ha kipihenték magukat, akkor sodrófával 2-3 mm laposra nyújtjuk őket (nyugodtam mehet jó laposra, mert felhólyagozódik, megnő sütés közben), Serpenyőben sütjük, amit előmelegítünk a nagy és a kis láng között félúton sütjük őket 1-2 perc alatt az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. (nem kell hozzá olaj a sütéshez)
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 1-2 liter vízben feltesszük főni. A vízbe egy csipet sót, szegfűszeget, cukrot, fahéjat és reszelt citromhéjat teszünk, és hozzáöntjük a vörösbo...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűa tésztát bele dugjuk a virsli darabokba majd vízben kifözzük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű