- 80 dkg szilva,
- 4 dl víz,
- 10 dkg xylit (vagy méz vagy cukor),
- fél tk. őrölt fahéj,
- 1 csipet só,
- 1 csipet fehér bors,
- negyed tk őrölt gyömbér,
- 3 dl kesu tejszín (2,5 dl víz és 8-10 dkg kesudió turmixolva),
- 1 dl vörösbor (én nem szoktam beletenni),
- fél citrom reszelt héja
A szilvát magozzuk ki (télen fagyasztott szilvából készítjük) és vágjuk negyedekbe. Egy lábosban tegyük fel a szilvát a vízzel, xylittel, fahéjjal, sóval és fehér borssal. Forraljuk fel és főzzük öt percig. Keverjük bele a kesu tejszínt és a vörösbort, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat. Ha szeretnéd össze is turmixolhatod, de a gyerekek nálunk jobban szeretik, ha nincs összeturmixolva, mert akkor a szilva héja kis darabokban lesz a levesben. Jobban szeretik, ha egyben van.
1. A barackokat meghámozzuk, 3-4 db kivételével összedaraboljuk, és a fűszerekkel együtt bő 1,7 l vízben megfőzzük. 2. A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy edénybe egy kanálnyi olajat öntünk. A rizst kicsit megpirítjuk rajta, majd megsózzuk, és kétszeres mennyiségű vízben megpároljuk. A megfőtt rizst ezután egy tálba szedjük, és l...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű