- 80 dkg szilva,
- 4 dl víz,
- 10 dkg xylit (vagy méz vagy cukor),
- fél tk. őrölt fahéj,
- 1 csipet só,
- 1 csipet fehér bors,
- negyed tk őrölt gyömbér,
- 3 dl kesu tejszín (2,5 dl víz és 8-10 dkg kesudió turmixolva),
- 1 dl vörösbor (én nem szoktam beletenni),
- fél citrom reszelt héja
A szilvát magozzuk ki (télen fagyasztott szilvából készítjük) és vágjuk negyedekbe. Egy lábosban tegyük fel a szilvát a vízzel, xylittel, fahéjjal, sóval és fehér borssal. Forraljuk fel és főzzük öt percig. Keverjük bele a kesu tejszínt és a vörösbort, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat. Ha szeretnéd össze is turmixolhatod, de a gyerekek nálunk jobban szeretik, ha nincs összeturmixolva, mert akkor a szilva héja kis darabokban lesz a levesben. Jobban szeretik, ha egyben van.
Gőz felett felolvasszuk a csokit a cerával, előtte a salkot főzzük két órát. A csokit töltjük a papirkosarakba majd salko és megint csoki. Hagyjuk megdermedni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben elmondom a legegyszerűbb csontlé készítését. Veszel 1 maggi húsleves kockát, és 5 dl forró vízbe rakod. Kész! :) Ezután a fokhagymákat meghámozzuk, majd fokhagymanyom...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket felszeleteljük, majd egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a baracklét majd a fél liter tejszínt. A citrom felét vékony karikákra vágjuk, és szintén belerakjuk a levesbe. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOrchidea szelet recept Galéria (1) Orchidea szelet Beküldve: 2012.03.06. Kategória: Krémes sütik Küldte: Vass Lászlóné Látták: 104267 Ennyien nyomtatták ki: 140 Miben készü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű