Családireceptkönyv.hu

non plusz ultra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg finomliszt
15 dkg margarin
1 tk sütőpor
1 tk vanilia aroma
2 tojás sárgája.

Elkészítés:


Ezekből tésztát gyúrunk, 2 - 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kisebb pogárral kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Elkészítjük a habot: 2 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral és pár csepp citromlével felverünk, a tésztákra halmokat rakunk. Előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük 10 - 15 perc alatt.
Ha kihült, lekvárral összeragasztjuk. Én saját készítésű baracklekvárt használtam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás meggyleves
Vaníliás meggyleves

A pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat kb. 2 dl tejben elkeverjük, majd felöntjük a maradék tejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a meggyet, és sűrűn kevergetve felforral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi habos krémes
Házi habos krémes

A leveles tésztát tekerd ki, majd vágd ketté. Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süsd aranybarnára lapon...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés piskóta,
Bögrés piskóta,

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük egy tálba. A tojások fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot, a hab akkor van kész, amikor kemény, és szép fényes. A tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós krémes
Túrós krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk