Családireceptkönyv.hu

non plusz ultra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg finomliszt
15 dkg margarin
1 tk sütőpor
1 tk vanilia aroma
2 tojás sárgája.

Elkészítés:


Ezekből tésztát gyúrunk, 2 - 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kisebb pogárral kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Elkészítjük a habot: 2 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral és pár csepp citromlével felverünk, a tésztákra halmokat rakunk. Előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük 10 - 15 perc alatt.
Ha kihült, lekvárral összeragasztjuk. Én saját készítésű baracklekvárt használtam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kubu házilag
Kubu házilag

A répát megpucoljuk,felkarikázzuk..Feltesszük főni annyi vízzel hogy ellepje,belefacsarjuk a citromot .Amikor már majdnem megpuhult hozzáadjuk a megpucolt kockára vágott almát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kaporszósz Éva féle
Kaporszósz Éva féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi fehér kenyér.
Házi fehér kenyér.

Minden hozzávalót egy dagasztótálba teszek, és addig dagasztom, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz, (nem szabad, hogy ragadós legyen) könnyen formázható, inkább kemény,rugalmas t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FASÍRT RECEPTJE !
FASÍRT RECEPTJE !

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk