25 dkg málna
0.5 citromból nyert citromlé
5 ek cukor
0.5 tasak epres pudingpor
6 dl tej
1 dl főzőtejszín
1 csipet só
A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrheti.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot is, így kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett, míg kicsit el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet, és pár percig rotyogtatjuk.
Fogyasztás előtt lehűtjük.
1 A megpucolt vöröshagymát kockára vágom, majd 4 evőkanál olajon megpirítom. 2 Zöldségeket összevágom, hozzáadom a hagymához, majd fűszerezem, és tovább pirítom. Ha szükséges ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk. A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű