menu

Családireceptkönyv.hu

Málnakrémleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg málna
0.5 citromból nyert citromlé
5 ek cukor
0.5 tasak epres pudingpor
6 dl tej
1 dl főzőtejszín
1 csipet só

Elkészítés:


A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrheti.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot is, így kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett, míg kicsit el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet, és pár percig rotyogtatjuk.
Fogyasztás előtt lehűtjük.

Málnakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrógomboc Leves
Túrógomboc Leves

A túrót összekeverjük a búzadarával, a tojásokkal, csipetnyi sóval és egy kevés cukorral, vagy folyékony édesítővel. Legalább fél órát állni hagyjuk. A tejet felforraljuk, sózzuk...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: eva szucs
almás rétes
almás rétes

1 csomag réteslap 5 db alma 4 ek zsemlemorzsa 2 ek cukor 2 ek barna cukor 1 citromból nyert citromlé 1 citromból nyert citromhéj (reszelve) 1 kk fahéj 1 marék mazsola (rumb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült oldalas
Sült oldalas

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Én
Én

2014 04 01

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk