Családireceptkönyv.hu

Málnakrémleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg málna
0.5 citromból nyert citromlé
5 ek cukor
0.5 tasak epres pudingpor
6 dl tej
1 dl főzőtejszín
1 csipet só

Elkészítés:


A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrheti.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot is, így kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett, míg kicsit el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet, és pár percig rotyogtatjuk.
Fogyasztás előtt lehűtjük.

Málnakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrógomboc Leves
Túrógomboc Leves

A túrót összekeverjük a búzadarával, a tojásokkal, csipetnyi sóval és egy kevés cukorral, vagy folyékony édesítővel. Legalább fél órát állni hagyjuk. A tejet felforraljuk, sózzuk...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Nagyon omlós  Almás:
Nagyon omlós Almás:

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilva leves, pörkölt mogyoróval
Aszalt szilva leves, pörkölt mogyoróval

Az aszalt szilvát darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat tülbe vagy teatojásba tesszük ( ha puncs fűszerrel készítjük akkor nem szükséges). Felteszünk forrni 1 l vizet, belete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodzás házi joghurt
Bodzás házi joghurt

fentebb

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk