3 dl natúr joghurt
» 3 dl víz, vagy hideg alaplé
» só
» bors
» ½ kígyóuborka, meghámozva, kimagozva
» 2 kovászos uborka
» 1 csokor (5 szál) újhagyma
» fél csokor petrezselyem
» fél csokor kapor
» további zöld fűszerek ízlés szerint, pl. menta, koriander
» 1 doboz (400g) csicseriborsó
A joghurtot csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vizet vagy hideg alaplevet, hogy folyékony állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a felkockázott uborkákat, az újhagymát és a finomra aprított zöld fűszereket. Belekeverjük a csicseriborsót, de el is hagyhatjuk. Jégbe hűtve tálaljuk. Meglocsolhatjuk a tetejét olívaolajjal.
Gyors, hűsítő leves a forró nyári napokra.
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük / én géppel szoktam/ hozzáadjuk a vizet tovább keverjük majd apránként hozzáadjuk a liszt a kakaó a sütőpor és szódabikarbóna keveré...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA fahéjat és a szegfűszeget 200 ml vízben felforraljuk, és 15 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük. Közben a maradék vízhez adjuk a cukrot és a citromlevet, ezt is felforraljuk,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű