1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só
Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.
Megmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt, ha fagyasztott, akkor csak beteszem szűrőbe,és éppen addig tartom a hideg víz alá, amíg a szemek szétválnak. Beteszem egy nagyobb fedeles tálba, ráöntök egy kis dobo...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű