24 dkg cukor,
1,5 dl olaj,
1,5 dl tej,
25 dkg liszt,
1 tasak sütőpor;
a töltelékhez:
25 dkg mák,
8 dkg cukor,
1,2 dl tej,
1 citrom reszelt héja;
a tálaláshoz:
2 evőkanál porcukor
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk az olajat meg a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk a tojásos masszába, végül könnyedén belekavarjuk a felvert fehérjét. A tésztát két részre osztjuk, felét egy 25x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 170 fokon 10 percig sütjük.
A Mákot ledaráljuk, összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal meg a tejjel és a félig megsült tésztára simítjuk, majd a töltelékre simítjuk a másik rész tésztát. Visszatoljuk a sütőbe és újabb 15 percig sütjük.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk és tetejét megszórjuk porcukorral.
Összeállítottam. Meleg helyen kelt kb 40 percig aztán 6 részre vágtam,a részeket tepsi nagyságúra sodortam egymás után. Nem olvasztottam a vajat,hanem puha vajjal kentem meg a la...
Elkészítési idő:Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turm...
Elkészítési idő: 35 percElkészítés: A bejglit szeleteljük fel ujjnyi vastagra, majd helyezzük őket kivajazott sütőformába. A tojásokat verjük habosra a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjuk...
Elkészítési idő: