menu

Családireceptkönyv.hu

Kinder pingu Csiki Annamaritól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Szóval...
Karamellkrém készítése, ami előző nap elkészíthető (nálam 3 napot várt a sorára).
20dkg cukrot egy lábasba tenni olvasztani. Amint szép aranyszínű és egynemű, a tűzről lehúzva beledobni 4dkg vajat. Elkeverni, majd 2dl 30%-os habtejszínnel felengedni. Visszahúzva a tűzre, állandó keverés mellett, összefőzni.
Amikor készen lett, egy üvegbe öntöttem.
Mivel nálam 3napot töltött hűtőben, jó sűrű lett. Nem lehetett a krémen elkenni. Így a süti összeállításakor azt az üveggel együtt langyos vízbe állítottam. Szépen megolvadt....jól kenhetővé vált.

A legnagyobb tepsiben sütöm a piskótát.
9 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál hideg víz
9 evőkanál süteményliszt
4 evőkanál holland kakaópor
5 evőkanál étolaj
1,5 csomag sütőpor
1csipet só
A tojásokat ketté választom, a fehérjébe teszek 1 csipet sót, a vizet és a cukor felét. Nem túl kemény habbá verem. A sárgájához megy a cukor másik fele és az olaj. Jól kidolgzom ezt is, majd elegyítem a fehérje habbal. Óvatosan beleforgatom (szitálva) a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
170C°-on 2 lapot sütök belőle. Most egyszerre sült, majd cérnával ketté vágtam.
A krémhez:
8 dl Meggle cukrászhab-alap (nekem ez vált be)
1,5dl méz (amit korábban meglangyosítok, hogy hígabb legyen...DE nem meleg!)
3cs. vaníliás cukor
A cukrászhab-alapot a vaníliás cukorral elkezdem verni, közben folyamatosan/ vékonyan csurgatom bele a mézet. Jó kemény habbá verem. Nem kell bele habfixáló...úgy áll, mint Katiban a gyerek. ;)

A tetején levő csokoládémázhoz:
10 dkg VAJ
2 ek..étolaj (hogy fényes legyen)
3ek. Holland kakaó
3 ek. víz
10dkg kristálycukor
Ezt takarék lángon, folytonos keverés közben összemelegíteni. Addig, míg a cukor el nem olvad benne.
Összeállítás:
1 lapra rákenni a hab felét, erre a karamellkrém kerül. Betenni pár percre a hűtőbe! Mikor megszilárdul a karamell (pár perc), rákenni a hab másik felét, amit befedünk a 2.lappal. Megnyomkodjuk...én a nyújtófát szoktam meghengergetni rajta. Hűtőbe tenni, amíg a tetejére elkészül a máz. Ahogy a máz elkészül, ráöntjük...késsel elsimítjuk...aztán már nem nyúlunk hozzá!
Pár óra múlva szépen szeletelhető. Én úgy szoktam, hogy a kést húzom benne (nem le-fel mozdulattal), így nem kenődik el sem a hab a tésztán, sem pedig a csoki a habon. Minden sornál megtörlöm a kést!
Érdemes egyszerre felszeletelni...mert ha a Családra van bízva és nekiesnek, akkor abban nincs köszönet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós krémes
Túrós krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar születésnap
születésnap

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsleves habgaluskával - OK
Narancsleves habgaluskával - OK

1. A jól megmosott narancsok héját lereszeljük, és egy kis edénybe félretesszük (máskor felhasználjuk), majd a narancs levét alaposan kifacsarjuk. 2. Hozzáadjuk a többi narancs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rántott panir
Rántott panir

3 ek kávédarálón megdarált garihoz rakok 1 ek bmbuszrostlisztet. Ezt használom mostanában főzelék sűrítésre is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk