4 ek soja liszt
2 tojás
½ tk. sütőpor
só, bors
olíva olaj
A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre.
Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz.
A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozd ízlés szerint.
Mehet a masszába a liszt és a sütőpor is, dolgozd össze.
Kevés olajjal forrósíts fel egy serpenyőt, a cukkinis masszából evőkanállal tegyél rá egy-egy adagot. A kanállal igazíthatod a formáját.
Ha egyik oldala megsült, óvatosan fordítsd át.
A kész lepénykéket papírszalvétára szedd ki, joghurtos mártogatóval kínáld!
1 pohár joghurban keverj el 1 ek. snidlinket, 1 cikk zúzott fokhagymát, 1/2 reszelt (besózott és kinyomkodott) kígyóuborkát. Add hozzá egy fél citrom levét, jól borsozd meg.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntünk a 0,5 dl langyos tejet, a tejbe egy csipet cukrot szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Körülbelül 10-12 perc. Színes, ízesített tésztát használtam, ez egy kis plusz ízt ad neki. Felaprítjuk a jól megmosott cukkinit, bacont és újhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű