Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

OLASZ CSIRKEMELL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


alapanyagok: 2 db csirkemell
1 db nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 evőkanál zsír

olasz fűszer

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉS

A csirke melleket kicsontozzuk, és szeletekre vágjuk, bekenjük az olasz fűszerrel meg a sóval. Félre tesszük. A forró zsíron megdinszteljük a karikába vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsomot. Elég jó kis szaftot kapunk. Miután a hagyma stb. puhára párolódott beletesszük az olasz fűszerrel aromásított csirkemellet (tudniillik a csirkének pár perc sütés is elég).
Ízesítő: Zöldbors mártás
(recept: 1 db hagyma, fél marék zöld bors, tejszín, mustár és krumpli keményítő).
Elkészítése: A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és megdinszteljük,
közbe a bors szemeket is bele tehetjük, ez kb. fél óra, miután
puhára dinsztelődött a bors 1 dl tejszínt és egy teáskanál mustárt keverünk hozzá. Lehet egy kicsit híg, de erre van a krumpli keményítő.

Ajánlott köret: Petrezselymes krumpli (ahogy a mama csinálta).

FORRÓN TÁLALJUK!

Elkészítési idő: kb. 100 óra

Jó étvágyat kívánok !

Szigetszentmiklós 2005. Június 13.

Szegedi András
Próbaszakács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsó
fűszeres csirkecomb
fűszeres csirkecomb

Elkészítés: A szárított fűszereket és a sót - az ételízesítőt és a fokhagymát csak akkor, ha szárított változatunk van - tegyük bele egy mozsárba, és aprítsuk szét, amennyire leh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű gyümölcsleves
Egyszerű gyümölcsleves

A vizet a gyümölcsökkel és a cukorral feltesszük főzni. Ha már forr a gyümölcsös lé, a pudingot a tejszínnel kikavarjuk, és folyamatos keverés mellet beleöntjük a levesbe. Ízesí...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis csirke
Tepsis csirke

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tarator, bolgár uborkaleves
Tarator, bolgár uborkaleves

Az uborkát vágd kb fél cm-es kockákra (nem hámoztam meg előtte). A joghurtot keverd el a finomra vágott zöldfűszerekkel, öntsd fel a vízzel, és az uborkalével. Sózd meg (ízlés szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk