150 g uborka
50 g avokádó
3 szál kapor
1 teáskanál ecetes torma
0.5 lime-ból nyert limelé
150 ml író
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Az uborkát meghántjuk, mossuk, apróra vágjuk. A kaprot mossuk, durvára vágjuk. Az avokádót apróra vágjuk.
Az összes hozzávalót botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy finom, krémes energiabomba. Ha túl sűrű, hígítsuk kevés vízzel vagy tejjel.
Az alma és a csokoládé kivételével egy tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk. Az almákat megtisztítjuk és lereszeljük, belekeverjük a tésztába. A csokoládét ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt barackot meglocsoljuk a konyakkal és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megszívja magát az alkohollal. A fahéjat meg a szegfűszeget a narancs és a citrom héjával együtt 6-7 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz én kedvencem a barackleves, de készíthető meggyből, szilvából, szóval bármilyen gyümölcsből is. A tejszínt, tejet, vaníliáscukrot, (esetleg cukrot, bár én ehhez nem szoktam plu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű