Hozzávalók nálam:
1 tojás
3 ek. erythritol
3 ek. olvasztott kókuszolaj
3 ek. citromlé
1 citrom reszelt héja
18 dkg darált mandula
2 púpos ek. kókuszliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
1 rúd vanília kikapart belseje
áfonya szemek (friss v. fagyasztott)
A tojást az édesítővel habosra kevertem, 2-3 percig, majd az olvasztott kókusz olajat is hozzáadtam, ezzel is simára kevertem. A citromlevet, a citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait is hozzáadtam, végül a száraz hozzávalókat kevertem bele. Teáskanál segítségével kis gombócokat formáztam, sütőpapíros tepsire rakosgattam, egy fakanál végével mélyedéseket nyomtam bele, ebbe tettem bele az áfonya szemeket. Az eredeti receptben fagyasztott van, azzal jobban néz ki, mert az áfonyalé megszínezi a kekszet. Persze áfonya helyett másféle gyümölcsöt is lehet használni. 175 fokos sütőben kb. 15 percig sütöttem, amíg a széle elkezd barnulni, akkor lesz finom ropogós kívül, puha belül.
Elkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd az alapanyagokat összegyúrjuk és 5 percig pihentetjük. Ezután a tésztát, bambuszrostlisztes mun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk, nagyobb lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bővebben ellepi, főzni kezdjük. Ízesítjük a sóval, a fahéjjal, a szerecsendióval és íz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajat forrósítsd fel, és az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. 2. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, é...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű