Családireceptkönyv.hu

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez

50 dkg eper
1 dl tej
2 dl habtejszín
fahéj ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint, vagy méz)
1 db vanília (kikapart belseje)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
3 csepp citromlé (ízlés szerint)

A feltéthez

20 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
3 ek porcukor (vagy méz)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
3 dkg mandulapehely (pirított)

Elkészítés:




Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapart magjait. Ízlés szerint édesítjük cukorral vagy mézzel. Hűtőbe tesszük és jól behűtjük tálalásig.
A feltéthez a túrót villával összenyomkodjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Reszelt citromhéjjal és porcukorral alaposan összekeverjük. Két kanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk belőle, majd meghempergetjük pirított mandulában.

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós cukkini
Túrós cukkini

A cukkinit készítsük elő, mossuk meg, majd héját megtartva hosszában vágjuk ketté. A belsejét óvatosan távolítsuk el. A kockázott szalonnát süssük meg, majd az áttört túróhoz ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Gofri sósan
Gofri sósan

1. Keverj össze mindent alaposan egy botmixerrel. 2. Süsd ki a tésztát gofri sütőben 3. Add hozzá a kedvenc szénhidrátmentes feltéteidet, szalonnával és tükörtojással nyerő!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kaporszósz Éva féle
Kaporszósz Éva féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halérmék fűszeres kapormártásban
Halérmék fűszeres kapormártásban

A halszeletekből összetekerve és összekötve érméket formálunk, citromlét csepegtetünk rá. Az érméket fűszerezzük, és forró zsiradékban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. A hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk