A leveshez
50 dkg eper
1 dl tej
2 dl habtejszín
fahéj ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint, vagy méz)
1 db vanília (kikapart belseje)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
3 csepp citromlé (ízlés szerint)
A feltéthez
20 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
3 ek porcukor (vagy méz)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
3 dkg mandulapehely (pirított)
Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapart magjait. Ízlés szerint édesítjük cukorral vagy mézzel. Hűtőbe tesszük és jól behűtjük tálalásig.
A feltéthez a túrót villával összenyomkodjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Reszelt citromhéjjal és porcukorral alaposan összekeverjük. Két kanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk belőle, majd meghempergetjük pirított mandulában.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. A hat részből kettőből egyenlő nagyságú lapot sütünk. A másik négyet ugyan akkorára nyújtjuk ki, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két uborkát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a két joghurtot, a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott kaprot és az olívaolajat. Jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát felszeleteljük, és megdinszteljük az olajon vagy vajon. Mikor megfonnyadt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát. Felengedjük vízzel, fűszerezzük, majd főzzük. Mik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelye...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű