1/2 kg kimagozott meggy, 1 l víz, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 5-6 szem szegfűszeg, kevés fahéj, 2,5 dl tej, 1 ek liszt vagy puncs pudingpor, 0,5 dl citromlé
1. A vizet a fazékba töltjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a meggyet és a fűszereket.
2. Kis lángon melegítjük, majd tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet.
3. Ha liszt helyett esetleg puncs pudingporral készítjük, még finomabb lesz.
4. Végül hozzáadunk egy kis citromlevet és egyszer felforraljuk.
5. Vigyázzunk, ne melegítsük tovább, mert a meggy szétfőhet.
6. Ha elkészült, jól hűtsük le, mert így lesz a legfrissítőbb.
A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kihűlni. 2 darab narancsot meghámozunk, kettőnek pedig le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kecskesajtot a tejszínnel és a mozsárban olívaolajjal megtört kakukkfűvel krémesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Minőségi, szeletelt sonkába töltjük, feltekerjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelesztőtálban állítottam össze,majd beraktam a dagasztó gépbe 10 percre.Lehet ezt kézzel is. Akkor jó,amikor szép fényes és nem ragad.Aztán kivettem és 20 percet kelt,meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű