A RECEPT:
40dkg liszt, fél citrom leve, 1ráma, 1púpozott kk.só, 2 tojássárgája, 3dkg élesztő (soknak tűnik, de ennyi kell). Az élesztőt felfuttatni 1dl tejben (ha van, aludttejben...én most tejhez adtam 1 ek.tejfölt), majd összeállítani a tésztát.
Pici pihentetés után 0.5cm vékonyra nyújtani, kisebb pogi kiszúróval kiszaggatni. Eztán mint a linzernél, felénél kiszúrni a közepét, hogy lukas legyen. A "hulladékot" összegyúrni és azt is kiszúrkodni.
Ha ez megvan, a "teli" korongok szélét tojásfehérjével lekenni és ráhelyezni egy lukasat. Így kell megsütni...össze fognak ragadni...
180C°-on, 25 perc alatt egészen világosra. Csak úgy mutat, ha nem sötét.
Krém:
5-6 "kocka" medve sajt, 2 ek.tejföl, ici-pici só (vigyázva, kóstolgatva, mert a sajt sós!), 12dkg lágy VAJ (volt már hogy Flóra margarint tettem helyette mert nem volt vajam).
Ezt robotgéppel kikeverjük és kiskanállal betöltjük a kisült pogik lukaiba.
.1 kg sertés lapockát vagy combot nagyobb darabokra vágok be dörzsölöm sóval,borssal,majoránnával,őrölt köménnyel,bazsalikommal kakukkfűvel,rozmaringal,teszek hozzá fokhagymát,hagy...
Elkészítési idő: 1+40 Nehézség: KönnyűA birsalmákat feldaraboljuk, eltávolítjuk a magházukat, azután kockákra vágjuk, s föltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A citrom héjával és levével, csipetnyi sóval, fahéjj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű