Családireceptkönyv.hu

Kovászos langaló MészárosEdit


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók az előtésztához:
3 kanál rozskovász
160 ml langyos víz
140 gramm kenyérliszt
Az anyakovászunkból kiveszek 3 evőkanálnyi kovászt,ami lehet aktív,de mehet a hűtőből is.
Egy tálba teszem,hozzáadom a langyos vizet,simára keverem majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem.Letakarom,majd 10-12 órán át a konyhapulton érlelem.


További hozzávalók:
700 gramm kenyérliszt
2 darab főtt krumpli áttörve és kihülve
300 ml krumpli főzőleve,enyhén sózva és kihűlve
3 evőkanál olaj
3 csapott teás kanál só


Elkészítés:
Az egész előtésztát a dagasztógép üstjébe helyezem,hozzáadom a főzőlevet,az áttört krumplit,olajat és elindítom a dagasztást.A só mindig a dagasztás vége felé kerül a vadkovászos tésztába.Szép,fényes,rugalmas tésztát kapok,állaga hasonló a kenyér tésztához,de kelés közben kissé lágyulni fog.
Dagasztás után a tésztát enyhén lisztezett kelesztő tálba teszem,letakarom konyharuhával és hagyom alaposan megkelni,háromszorosára. A kelés ideje lehet 2 -3 óra,de lehet több is,nagyban függ a konyhánk hőmérsékletétől.Két darab sütőlemezt ez idő közben kiolajozok és elkészítem a feltétet.


Feltét hozzávalói:
3 doboz tejföl (180 grammos)
15 dkg reszelt ementáli sajt
5 fej lila hagyma (metélve)
40 deka füstölt szalonna (apró vékony szeletekre vágva)
só,fokhagyma,bors ízlés szerint

A tejfölbe elkeverem a reszelt sajtot,fűszerezem ízlés szerint.
A megkelt tésztát két darabra osztom, sütőlemezekre helyezem,kézzel egyenletesre húzom,majd rákenem a sajtos tejfölt,megszórom jó kiadósan lila hagymával és szalonnával,majd még kelesztem egy órán át.
Eközben felforrósítom a sütőt 200 fokra és kisütöm a langallót.
A sütés ideje 30-40 perc a kívánt szín eléréséig,de a szalonna piros és ropogós legyen,úgy az igazi.

Sikeres elkészítést,és jó étvágyat kívánok hozzá!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A virslit felkarikázom, a káposztát felcsíkozom. Rántást csinálok: szedőkanál zsír v. olaj + 3 ek liszt, ezt világos színűre sütni, kicsit ki hűteni, majd fél liter tejjel felönten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Meggyleves
Meggyleves

• 0,5 kg magozott meggy, víz ellepje, szegfűszeg, egész fahéj, pici cukor, negyed órát főzni, • 1 tejfölbe 1 mk liszt/ 1 cs vaníliás puding, elkeverni, egyet rottyan, ha félig k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brobni tölcsérben
Brobni tölcsérben

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Grease és a vonal egy 19cm x 19cm tepsibe. Melt vajat és csokoládét egy serpenyőben alacsony lángon. Alternatív tegyük egy tálba, és mikrohullámú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Málnakrémleves
Málnakrémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk