:
100 g alakor finomliszt
50 g tk alakorliszt
100 g király búzaliszt KBL120
385 g Pásztói Bio BL80
455 g víz
200 g kovász
24 g himalaya só
Vizet és a liszteket bő 3 órán keresztül autolizáltam, ezután először a kovászt, majd a sót dagasztottam hozzá.
Enyhén olajos tálban 3x 30 percenként hajtogattam. Utolsó hajtogatás után kb fél órával gömbölyítetettem, cipót formáztam és lisztezett szakajtóba téve éjszakára hűtőbe tettem. Másnap reggel konyhapulton hagytam kicsit melegedni, míg a sütő elég forró lesz. Ezután sütőlapátra borítottam, tetejét bevágtam és a 230 fokra előmelegített sütőacélra csúsztattam. Gőzösített sütőben sült 15 percig, majd levettem a hőfokot 215-re így sült még 30 percig. (összesen kb 45 perc).
Elkészítése: Mézes lapok elkészítése: A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk és vajjal kent tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy én készítem: Az epret ketté vágom, a szőlőt beleteszem hideg vízbe és felforrósítom. Nem szabad forralni,mert könnyen szét esik a gyümölcs. Tettem fahéjat, pár szem szegfűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű