menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyagombóc pirított hagymával – pörkölttel tálal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojás
liszt amennyit felvesz
só, bors
1 vöröshagyma
olaj

Elkészítés:


Elkészítése:
A burgonyát héjába megfőzzük, majd meghámozzuk. Pépesítjük, mintha burgonyapürét készítenénk, ha már kihűlt hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük. A lisztet lassanként adjuk hozzá, csak annyit amennyit felvesz. A burgonya minőségétől függ, hogy mennyi lisztre lesz szükség. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és forró sós vízben megfőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, akkor el is készült. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. A gombócokat tálra tesszük, a tetejére tesszük a pirított hagymát és már tálalhatjuk is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vida Anikó kenyere
Vida Anikó kenyere

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Hideg levesek a meggyen túl:
Hideg levesek a meggyen túl:

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg póré-burgonyakrémleves (vichyssoise)
Hideg póré-burgonyakrémleves (vichyssoise)

A krumplit felkockázom, a hagymát karikákra vágom. A vajat megolvasztom, megfuttatom rajta a krumplit és a hagymát, felöntöm a levessel, és a zöldségek puhulásáig főzöm. Az egészet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyleves
Meggyleves

A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk