Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojás
liszt amennyit felvesz
só, bors
1 vöröshagyma
olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjába megfőzzük, majd meghámozzuk. Pépesítjük, mintha burgonyapürét készítenénk, ha már kihűlt hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük. A lisztet lassanként adjuk hozzá, csak annyit amennyit felvesz. A burgonya minőségétől függ, hogy mennyi lisztre lesz szükség. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és forró sós vízben megfőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, akkor el is készült. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. A gombócokat tálra tesszük, a tetejére tesszük a pirított hagymát és már tálalhatjuk is.
A krumplit felkockázom, a hagymát karikákra vágom. A vajat megolvasztom, megfuttatom rajta a krumplit és a hagymát, felöntöm a levessel, és a zöldségek puhulásáig főzöm. Az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes