Tésztához:
250g liszt
100g darált dió
1 tasak sütőpor (12g)
50 g olvasztott margarin
180g cukor
1 tasak vaníliás cukor (10g)
2 közepes tojás
2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
50 ml tej
Krémhez:
250g Mascarpone
2 púpos ek átszitált porcukor
0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
200 ml habtejszín
Tetejére:
4 kocka étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.
Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.
Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
Egy éles késsel szépen felszeleteljük.
Tipp:
Egyszerű, könnyű, habos, de nem túl édes sütemény. Az elkészítési idő a pihentetést nem tartalmazza.
A meggyet felteszem főni pont annyi vízzel, amennyi ellepi és 5-6 db szegfűszeggel. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a tej 1/3-val elkevert pudingport, a fahéjt és a joghurtot. Végül me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA barackot meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Egy fazékba tesszük a barack darabokat, felöntjük kb. 1,2 l vízzel, ízesítjük barnacukorral, citrommal. Puhára főzzük a barack...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, cukrot és a sütőport összekeverem. A lisztes keverék felét, kivajazott, morzsával kikent tepsibe szórom, majd rászórom a túrót. A túró tetejére vagdalom a vajat, egyenle...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű