Tésztához:
250g liszt
100g darált dió
1 tasak sütőpor (12g)
50 g olvasztott margarin
180g cukor
1 tasak vaníliás cukor (10g)
2 közepes tojás
2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
50 ml tej
Krémhez:
250g Mascarpone
2 púpos ek átszitált porcukor
0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
200 ml habtejszín
Tetejére:
4 kocka étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.
Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.
Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
Egy éles késsel szépen felszeleteljük.
Tipp:
Egyszerű, könnyű, habos, de nem túl édes sütemény. Az elkészítési idő a pihentetést nem tartalmazza.
Elkészítés menete A lisztet, margarint, tejfölt összekeverjük és tésztává dolgozzuk (én konyhai robotgépet használtam). A kész tésztát háztartási fóliába csomagoljuk és legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Finomra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűx
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű