Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mascarponés diókocka recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tésztához:
250g liszt
100g darált dió
1 tasak sütőpor (12g)
50 g olvasztott margarin
180g cukor
1 tasak vaníliás cukor (10g)
2 közepes tojás
2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
50 ml tej
Krémhez:
250g Mascarpone
2 púpos ek átszitált porcukor
0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
200 ml habtejszín
Tetejére:
4 kocka étcsokoládé

Elkészítés:



A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.

A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.

Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.

180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.

Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.

Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.

Egy éles késsel szépen felszeleteljük.

Tipp:

Egyszerű, könnyű, habos, de nem túl édes sütemény. Az elkészítési idő a pihentetést nem tartalmazza.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tari Éva
panna
panna

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CANELLONI
CANELLONI

ELKÉSZÍTÉS A zsírt felolvasszuk és mind a két hagymát apróra vágjuk, mint ha pörköltet készítenénk. Amikor már üveges akkor a hús beletesszük pörkölődni. A fűszereket szépen s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves
Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves

Reszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Pihentetés után nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a joghurtot a borssal, a préselt fokhagymával, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
ALMA KRÉMLEVES
ALMA KRÉMLEVES

Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turm...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk