A recept pedig:
5 tojást elkevertem 2 evőkanál porcukorral, adtam hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát és egy csipet sót.
Felöntöttem 5 dl tejjel, mértem hozzá 50 dkg lisztet és alaposan elkevertem.
Fél liter olajba tettem 1 púpos kanál zsírt, ezt felforrósítottam, beletettem a formát is átmelegedni, majd belemártottam a tésztába és vissza az olajba.
Néhány másodperc múlva megrázogattam a sütőt, könnyen levált róla a rózsa.
Megfordítottam, miután mindkét fele szépre sült papírtörlőre szedtem.
Tálalás előtt fahéjjas pocukorral hintettem.
ELKÉSZÍTÉS A tarkababot 24 óráig beáztatjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk (mintha pörköltnek lenne). A gerslit megmossuk, borssal és a libazsírral az eg...
Elkészítési idő: kb. 5 óra Nehézség: NehézEgész délután bármennyi saláta. (fejes saláta, uborka saláta, cékla saláta, retek saláta stb.)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes