A recept pedig:
5 tojást elkevertem 2 evőkanál porcukorral, adtam hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát és egy csipet sót.
Felöntöttem 5 dl tejjel, mértem hozzá 50 dkg lisztet és alaposan elkevertem.
Fél liter olajba tettem 1 púpos kanál zsírt, ezt felforrósítottam, beletettem a formát is átmelegedni, majd belemártottam a tésztába és vissza az olajba.
Néhány másodperc múlva megrázogattam a sütőt, könnyen levált róla a rózsa.
Megfordítottam, miután mindkét fele szépre sült papírtörlőre szedtem.
Tálalás előtt fahéjjas pocukorral hintettem.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s hűtőbe rakjuk. Elkészítjük a tölteléket: A befőttes üvegből egy lábosba öntjük a meggybefőtt levét, rászórjuk a cukor felét, a vaníliás cukr...
Elkészítési idő:Tészta: én a tésztát kenyérsütőgéppel készítettem. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat adtam hozzá. Én a 300 ml tej helyett 150 ml tej és 150 ml víz keverékét használta...
Elkészítési idő: