A rizshez
2 evőkanál olívaolaj
250 g rizs - jázmin (szárazon)
530 ml víz
2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
A raguhoz
3 evőkanál olívaolaj
2 kis fej vöröshagyma
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
1 mokkáskanál majoránna
300 ml víz
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
250 g sertés darált hús (sovány)
A rétegezéshez
400 g kelbimbó
A sütőtál kikenéséhez
1 evőkanál vaj
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
A tetejére
300 g tejföl (20%-os)
70 g sajt - trappista (reszelt)
Egy edényben olajat hevítünk, hozzáadjuk a rizst, majd fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük. Pár percig forraljuk, majd lekapcsoljuk alatta a lángot. Fedő alatt hagyjuk készre párolódni.
A hagymákat apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és olíva olajon elkezdjük pirítani. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával.
Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
Beletesszük a darált húst, alaposan összekeverjük, majd az egészet készre főzzük.
A kelbimbókat félbe vágjuk, majd sós vízben, forrástól számítva 10 percig főzzük.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára tesszük a kelbimbó felét.
Összekeverjük az elkészült darált húsos ragut a rizzsel, és a kelbimbóra kanalazzuk.
A maradék kelbimbókat a rizses húsra helyezzük, majd rásimítjuk a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal.
200 C fokos sütőben kb 30 percig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirul.
A szamócát megmossuk, zöld szárát eltávolítjuk. Tálba tesszük, megszórjuk cukorral, és ebben egy-két óráig állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Ezután leturmixoljuk. Közben beleönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk. Hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű