menu

Családireceptkönyv.hu

Almaleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg alma
0,5 l víz
1 dl főző tejszín
1 tasak vaníliás pudingpor
1 kis db egész fahéj
1 ek. cukor

Elkészítés:


Az almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A vízben felrakjuk főni, a cukorral és a fahéjjal. Miután majdnem megfőtt az alma, belehabarjuk a tejszínes pudingport. Készre főzzük!

Trükkök, tippek, praktikák:


Habaráskor vegyük le a főtt almát a tűzhelyről, úgy keverjük össze. Hidegen a legfinomabb!

Almaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes Francia krémes
Mézes Francia krémes

Elkészítése: A tészta alapanyagait – a liszt kivételével – gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet. Két lapot sütünk belőle egy 25×39 cm-es tepsi hátán....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljes kiőrlésű többlisztes kenyér
Teljes kiőrlésű többlisztes kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos tejfölös keksztorta
Narancsos tejfölös keksztorta

A tejbe beleteszünk 1 kanál vérnarancs aromát, és ebbe beáztatjuk a kekszeket. A hulalát kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, 2 narancs levét. 1 narancsot ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggykrémleves
Meggykrémleves

1. Felforralok 1 liter vizet, majd beleteszem a megmosott/kimagozott meggyet, a sót, a cukrot, a fűszereket, valamint a fél citrom levét és héját. Hagyom ismét felforrni. 2. Közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk