Családireceptkönyv.hu

Almaleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg alma
0,5 l víz
1 dl főző tejszín
1 tasak vaníliás pudingpor
1 kis db egész fahéj
1 ek. cukor

Elkészítés:


Az almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A vízben felrakjuk főni, a cukorral és a fahéjjal. Miután majdnem megfőtt az alma, belehabarjuk a tejszínes pudingport. Készre főzzük!

Trükkök, tippek, praktikák:


Habaráskor vegyük le a főtt almát a tűzhelyről, úgy keverjük össze. Hidegen a legfinomabb!

Almaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyleves
Meggyleves

kb 3- 4 dl vizben 15 percig födövel letakarva lassu tüzön összefözzük a füszereket vaniliás cukrot, és utána hozzáöntjük a megy levét. Miután fölfort akkor vizzel kikeverjük a pud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Mangós csirke pikáns szósszal
Mangós csirke pikáns szósszal

Vagy aprítót, vagy botmixert használjunk a szósz összeállításához. Rakjuk a hozzávlókat egy edénybe (datolya, szójaszósz, balzsamecet, alaplé, gyömbér, fokhagyma) és mixeljük át al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÓLET
SÓLET

ELKÉSZÍTÉS A tarkababot 24 óráig beáztatjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk (mintha pörköltnek lenne). A gerslit megmossuk, borssal és a libazsírral az eg...

Elkészítési idő: kb. 5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egyszerű túrópötty
Egyszerű túrópötty

A turót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a mézet, kekszmorzsát és belereszeljük a citrom héját. Összedolgozzuk. Vizes kézzel apró golyókat sodrunk és tálcára sorakoztatjuk. Legaláb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk