menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér(Ronika féle)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-70 dkg liszt
- 14 g Instant élesztő
- 1,5 dl langyos cukros víz az élesztő felfuttatásához és még annyi langyos víz,amennyit a liszt felvesz. kb 2,5 dl- ez liszt függő-
- 1 evőkanál só- én tengeri sót használok,nagyon gyenge-
- 3 evőkanál étolaj
- 1-1 tk fokhagymapor és vöröshagyma por- ha egész van reszeljétek bele,úgy is jó

Elkészítés:


Kelesztőtálban állítottam össze,majd beraktam a dagasztó gépbe 10 percre.Lehet ezt kézzel is. Akkor jó,amikor szép fényes és nem ragad.Aztán kivettem és
20 percet kelt,meleg helyen majd kinyomkodtam a levegőt belőle-ezt szinte hallani is- ,egy kicsit áthajtogattam és egy sütőpapírral bélelt edénybe tettem. Vízzel spricceltem be a kenyeret és az edény tetejét. Hagytam 30 percet megint meleg helyen. A kenyér tetejét liszttel beszórtam és bevagdostam.
A tűzhelyet felcsavartam 240 fokra és betettem a kenyeret. Míg felmelegedett az 50 fokról -ennyire volt állítva,hogy meleg helyen keljen- addig is kelt. 20 percig sütöttem és levettem a tetőt.A hőt vissza állítottam 200 fokra. Fél órát így sült és kivettem az edényből papírral együtt,a rácsra tettem és vissza toltam . Nekem még kellett 15 perc,hogy piruljon az oldala is.
Kivettem a sütőből és lespricceltem vízzel,kiraktam az udvarra.Ropogós,nagyon könnyű,isteni kenyér lett belőle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyleves puncsos
Meggyleves puncsos

A meggyet öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá az édesítőt. Dobjuk bele a fahéj rudat és a szegfűszeget. Főzzük puhára a gyümölcsöt. Vegyük ki a fűszereket. A tejszínben keverjük el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini krémleves
Cukkini krémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából
Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából

Először elkészítjük a hozzávalókat. A sajtot lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A meleg vízbe beletesszük a cukrot, addig kevergetjük, míg feloldó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sorozatbarát
sorozatbarát

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk