Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Intelligens krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


– az okos süti!
Egyszerű és finom!
Hozzávalók:
8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej

Elkészítés:


Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép lassan hozzácsorgatjuk a tejet.
Ezután a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk (spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot).
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 220 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon további 60 percen át sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.
A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alföldi vargabéles
Alföldi vargabéles

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hagymaleves
Hagymaleves

A hagymákat felszeleteljük. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a hagymákat, megsózzuk és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit pirítjuk még. Előbb kevés hideg...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuglóf
Kuglóf

Vajat felolvasztani tejben. Élesztőt langyos tejben felfuttatni. 2 tál lesz. 2 szer keleszteni majd a tésztát. Tálba cukor,tojás összekeverni, majd ráönteni a vajas tejet és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg joghurtos uborkaleves - Recept a forró napokra
Hideg joghurtos uborkaleves - Recept a forró napokra

Az uborkát lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, hozzáöntjük a fokhagymás, kapros joghurtot, végül a vizet. Tetszés szerint tehetünk bele borsot, kis citromlevet, sőt az ínyencek...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk