– az okos süti!
Egyszerű és finom!
Hozzávalók:
8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép lassan hozzácsorgatjuk a tejet.
Ezután a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk (spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot).
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 220 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon további 60 percen át sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.
A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.
légkeveréssel 180fok keverd össze a tésztát fé óráig hűtőben pihentetni nyújtsd ki ha kész szélén 3 cm-t hagyj ki kend meg lekvárral eper rá hajtsd fel a tészta szélét és kend le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot összekeverjük a tejjel vagy tejszínnel, megvárjuk, míg megdermed, beleöntjük az 1 l gyümölcslét + a darabolt gyümölcsöt. (Piros gyümölcsökhöz puncspudingot, barackho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbotmixerrel turmixolni sütőpapírra kanalazni 10-15 percig sütni utána rá a feltéténajd sütés míg kész nem lesz
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű