5 nagyméretű krumpli
bacon
sajt (legjobb az emmentáli)
olaj
só
A töltelékhez:
20 dkg darált hús
2 szelet kenyér
újhagyma
fokhagyma
petrezselyem
ételízesítő
A püréhez:
tej
vaj
Megfőzzük héjában a krumplikat, majd hosszában elfelezzük. A belsejét kiskanállal kikaparjuk, ügyelve arra, hogy min. 1 cm pereme maradjon.
Ezután olajon megpároljuk a húst a fokhagymával és újhagymával. Közben fűszerezzük ételízesítővel és petrezselyemmel. Miután elkészült, hozzákeverjük az apróra csipkedett kenyérbelsőt.
A krumpli-bárkák belsejét megkenjük olajjal, és megtöltjük őket a húsos raguval. Ezeket betakarjuk baconszeletekkel és vékonyra vágott sajttal. Fogvájóra rögzített baconszeletet szúrunk a bárka közepébe, ez lesz a vitorla.
A kikapart krumpliból pürét csinálunk a vaj és a tej segítségével, tálaláskor ez a tenger a bárka alatt.
Kb. 200 celsiuson addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy vis...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat kiszedjük a dobozból, és egyforma kis kockákra vagdaljuk. A leve sem megy kárba, egy lábosba öntjük, beletesszük a barackkockákat, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű