Családireceptkönyv.hu

Húsos töltött krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 nagyméretű krumpli
bacon
sajt (legjobb az emmentáli)
olaj

A töltelékhez:
20 dkg darált hús
2 szelet kenyér
újhagyma
fokhagyma
petrezselyem
ételízesítő
A püréhez:
tej
vaj

Elkészítés:


Megfőzzük héjában a krumplikat, majd hosszában elfelezzük. A belsejét kiskanállal kikaparjuk, ügyelve arra, hogy min. 1 cm pereme maradjon.

Ezután olajon megpároljuk a húst a fokhagymával és újhagymával. Közben fűszerezzük ételízesítővel és petrezselyemmel. Miután elkészült, hozzákeverjük az apróra csipkedett kenyérbelsőt.

A krumpli-bárkák belsejét megkenjük olajjal, és megtöltjük őket a húsos raguval. Ezeket betakarjuk baconszeletekkel és vékonyra vágott sajttal. Fogvájóra rögzített baconszeletet szúrunk a bárka közepébe, ez lesz a vitorla.

A kikapart krumpliból pürét csinálunk a vaj és a tej segítségével, tálaláskor ez a tenger a bárka alatt.

Kb. 200 celsiuson addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.

Húsos töltött krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Burgonya gulyás
Burgonya gulyás

Hámozzuk meg a hagymát és a kocka. Tiszta paprika, távolítsuk el a magvakat, burgonya héja, mindkét kocka durvára. Paprikával és hagymával, forró olajban 1-2 percig. Sauté. Paradic...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogi
Túrós pogi

folyós a tészta mehet zabliszt vizes kézzel formázzuk 200 fokon 10-15 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
„Gombaleves
„Gombaleves

Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vízbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; aza...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk