menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos töltött krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 nagyméretű krumpli
bacon
sajt (legjobb az emmentáli)
olaj

A töltelékhez:
20 dkg darált hús
2 szelet kenyér
újhagyma
fokhagyma
petrezselyem
ételízesítő
A püréhez:
tej
vaj

Elkészítés:


Megfőzzük héjában a krumplikat, majd hosszában elfelezzük. A belsejét kiskanállal kikaparjuk, ügyelve arra, hogy min. 1 cm pereme maradjon.

Ezután olajon megpároljuk a húst a fokhagymával és újhagymával. Közben fűszerezzük ételízesítővel és petrezselyemmel. Miután elkészült, hozzákeverjük az apróra csipkedett kenyérbelsőt.

A krumpli-bárkák belsejét megkenjük olajjal, és megtöltjük őket a húsos raguval. Ezeket betakarjuk baconszeletekkel és vékonyra vágott sajttal. Fogvájóra rögzített baconszeletet szúrunk a bárka közepébe, ez lesz a vitorla.

A kikapart krumpliból pürét csinálunk a vaj és a tej segítségével, tálaláskor ez a tenger a bárka alatt.

Kb. 200 celsiuson addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.

Húsos töltött krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mogyoros
Mogyoros

Elkészítése igazán egyszerű, és nem is túl időigényes A lehető legegyszerűbb (karácsonyi) desszert pár perc időráfordítással Isteni finom és roppanós ez a szupergyors csokis mand...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarack krémleves
Sárgabarack krémleves

A cukrot megkaramellizáljuk egy lábasban, majd ráöntjük a 3 dl vizet. Amikor felolvad a cukor, belerakjuk a kimagozott barackokat és annyi vizet, hogy ellepje azokat. Főzzük addig,...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers brokkoli krémleves
Nyers brokkoli krémleves

Sorban összeturmixoljuk a hozzávalókat, először egy kevés vízzel, majd a kívánt sűrűség eléréséig hígítjuk (kb. 1/2 liter) vízzel. Kelkáposzta chipsszel tálaljuk! ;)

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyával rakott cukkini
Burgonyával rakott cukkini

A burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk